banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ PROJELER ÇALIŞTAYI
 İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen proje kapsamında Saffron otelde yapılacak ve bir hafta sürecek olan çalıştayda gençler önce proje hazırlama eğitimi alacaklar ve örnek projeler hazırlayacaklar, web sitesi kurarak hazırladıkları projeleri örnek projeler halinde yayınlayacaklar.

Gönüllüler arasında farklı şehirlerden eğitimciler, kent konseyi üyeleri, gençlik kulüpleri yöneticileri, üniversite öğrenci kulübü üyeleri, Kızılay gönüllüleri, çevre, doğa kulübü üyeleri, çeşitli vakıf ve dernek üyeleri bulunuyor.

Çalıştay açılış konuşmasında Proje Koordinatörü Ahmet Ateş, yaptığı konuşmada “Projeler toplumsal sorunların çözümünde uygulanabilecek yöntemlerin belirlenmesidir. Bu projeler Bakanlıklarımız ve Avrupa Birliği tarafından hibe programlarıyla desteklenmektedir. Çevresindeki sorunları gören ve projelerle çözüm üretmek isteyen sivil toplum kuruluşu gönüllüleri en çok proje dili konusunda sorun yaşamaktadırlar. Bizler de bu soruna çözüm bulmak için buradayız. Bu işe gönül vermiş ve uzak yollardan gelmiş arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

İRFANSIZ, BAĞSIZ BİR DEĞİŞİM

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği Başkanı Hasan Balbaba ülkemizin son yıllarda büyük değişim yaşadığına dikkat çekerek; “Ülkemizin son yıllarda yaşadığı büyük değişim ve dönüşüme katkıda bulunmak ayrıca yaşadığımız toprakların tarihine, kültürüne, irfanına, insanına, bizi biz yapan bütün değerlerine karşı kendini sorumlu hissedip bu sorumluluklar hakkında düşünüp kafa yoran insanlar tarafından kurulmuş olan Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği, yaşadığımız kritik tarih kavşağında şehrimizin, ülkemizin gençlerine, insanına, kendi öz değerlerini, ilim ve irfanını, varoluş gayesini bu toprakların tarihte taşıdığı misyonunu hatırlatmak ve bu duyuş ve hissedişi her dem gündemde ve taze tutmak hedef ve amacındadır. Yaşadığımız son yüzyıl acı bir şekilde göstermiştir ki köksüz, tarihsiz, medeniyetsiz, irfansız, bağsız bir değişim, dönüşüm ve gelişme insanların ve toplumların zeminlerini kaydırmaktadır.     

Eğer bu topraklarda milletimizin ve hatta coğrafyamızın insanlarının yeniden başlarının dik olduğu günleri yaşayacaksak bu siz gönüllü, sivil toplum örgütlerinin, kurum ve kuruluşların katkısı ile mümkün olacaktır çünkü sivil toplum ve gönüllü kuruluşlar toplumun taşıyıcı unsurlarıdır” diye konuştu,

KATILIMCI İSMİ ÇOK, KATILAN YOK!

Bilsek Bilgi İletişim ve Gençlik Kulübü ile ortak yürütülen projenin çalıştayına şehrimizden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği, Saçaklızade Vakfı, Bilsek Gençlik Kulübü Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Genç Ufuk Derneği, Yedi Kıta Uluslararası Öğrenci Derneği, Özel Beyza Eğitim Kurumları, Üniversite Öğrencileri ve Eğitimcilerden oluşan bir grup da katılıyor.

Ülkemizin değerli yazarlarını sık sık düzenlediği konferanslarla şehrimizde ağırlayan Uluslararası Erdem Düşünce ve Kültür Derneği gençlere yönelik kitap okuma programları, şehrimizin yazarları, şairleri ve tarihçileriyle sohbetler, AB hibe projeleri, çalıştaylar, gençlik programları gibi konularda da faaliyetler düzenliyor.

Saffron otelde konaklayacak olan katılımcılar çalıştay harici zamanlarda şehrimizin tarihi ve doğal güzellikleri, Kurtuluş Müzesi, Yedi Güzel Adam dizisindeki Kara Lise’yi, Maraş Kültür evini, Abdülhamit Han Camii’ni ziyaret edecekler. Kültürümüzün tanıtımına da katkı sağlayacak olan çalıştay faaliyeti cumartesi günü sona erecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol