Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

KAHRAMANMARAŞ ANSİKLOPEDİSİNİN 1. CİLDİ BASINA TANITILDI
 KSÜ Senem Ayşe Konferans Salonunda gerçekleştirilen, Kahramanmaraş Ansiklopedisi Tanıtımı ve Takdimi toplantısının açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Kahramanmaraş Ansiklopedisinin hazırlık çalışmalarında ve ilk cildin yayınlanmasında katkı sağlayanlara, emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Deveci, ansiklopedinin hazırlanmasında birçok zorlukla karşılaştıklarını fakat buna rağmen medeni cesaretlerini toplayıp ansiklopedinin ilk cildini çıkardıklarını söyledi.

İlk cildi kendi imkânlarıyla tamamladıklarını ifade eden Rektör Deveci, ansiklopedi çalışmasının devam ettiğini hatırlatarak diğer ciltlerin basımında ansiklopedi maddeleri içerisinde yer alan isimlerden destek beklediklerini ifade etti.

“Unutulan maddeler olabilir, alınganlık olmasın. En sonunda bir ek cilt yapılacak, unutulan maddeler oraya ilave edilecek.” diyen Rektör Deveci, “Bu konuda Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Solak hocamıza [email protected] elektronik posta adresi yoluyla ulaştıkları zaman, o maddeler yeri ve zamanı gelince gerekli ölçütleri sağlamaları halinde konulabilir.” şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Ansiklopedisi Editörü, KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Solak ise ansiklopedinin hazırlanma sürecini anlattı. “Sayın Rektörümüz ansiklopedi hazırlama fikrini bana anlattığında üzerime ne görev düşüyorsa yapacağımı ifade ettim.” diyen Rektör Yardımcısı Solak, Kahramanmaraş Ansiklopedisi çalışmalarını şu şekilde özetledi, “Öncelikle bir ekip oluşturduk. Bu ekip; 20-25 kişilik bilim kurulu, 10 kişilik redaktör ekibi 11 kişiydi ama bir arkadaşımız rahmetli oldu Mustafa Çerko hocamız, koordinatörler, yayın kurulu ve en sonunda da dizgi ile bitirdik. Yaklaşık bir yıl sürdü. Biz buna geçen yıl 2016 yılının Ocak ayı başı 2015 Aralık sonu gibi başladık. En zor işimiz, maddelerin tespiti oldu. Çünkü maddeleri tespit etmeden böyle bir işe girişmek çok zor, uzun soluklu bir iş. Fakat çok şükür bir yılın sonunda, geldiğimiz nokta itibariyle buradaki bütün arkadaşlarımızla beraber bu işi nihayet geçtiğimiz yılın Ekim ayı sonu gibi bitirdik.”

Birinci cildin 527 maddeden oluştuğunu ifade eden Solak, maddeleri tespit ederken dikkat edilen hususları, “Şehrin tarihi, çağdaş, yerel ve adli yöneticiler, akademisyen, yazar ve sanatçıları, Kahramanmaraşlı olanlar ve Kahramanmaraş’la ilgili çalışması olanlar, bürokraside önemli yere gelmiş olan Kahramanmaraşlılar, basın kuruluşlarında önemli yer edinmiş şahıslar, milli sporcular, resmi kurum, kuruluş ve yayın organları, sanatçılar, iş adamları, iş dünyasında önemli bir yere sahip olan şirketler, bu bağlamda Türkiye genelinde ilk 500 firma arasına girenler, ilçe, mahalle, belde, köyler ve buraların tarihi yapıları ile mekânları, şehrin önemli kültürel alanları, endemik bitki türleri, yöresel yemekler ve Maraş’a has bazı özellikler.” olarak sıraladı.

Devam eden Ansiklopedi yazım süreciyle ilgili bilgiler veren Rektör Yardımcısı Solak, “Birinci cildi bitirdik. İkinci cildin şu anda yazım aşamasındayız. İnşallah Temmuz, Ağustos ayı gibi ikinci cildi bitirmeyi hedefliyoruz. Elimizden geleni bütün arkadaşlarla yapıyoruz. İkinci cildin baskı aşamasına geçersek hemen üçüncü cilde başlayacağız. Muhtemelen 7 ya da 8 cilt olarak düşünüyoruz. Bu anlamda şu an yazılmakta olan ve yazılacak olan toplamda 3 bin 506 maddemiz var. 3 aydır bilim kurulu ekibiyle çalışıyoruz. Birinci ciltle beraber ilave ettiğimizde toplam 4 bin 33 maddeyi yazacak halde belirledik.” diye konuştu.

Toplantıda Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci tarafından ansiklopediye katkı sunan isimlere teşekkür belgeleri verildi. Rektör Deveci ayrıca protokol üyelerine Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin birinci cildini hediye etti.

Kahramanmaraş Ansiklopedisi Tanıtımı ve Takdimi toplantısı, basın mensuplarının konuya ilişkin sorularının cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol