banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KADINA ŞİDDETE KARŞI MÜCADELEDE BÜYÜKŞEHİR’E TAM DESTEK
 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü’nce Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ortak Eylem Planı Geliştirme” toplantısında bir araya geldiler.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un eşi Derya Erkoç ile Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran başta olmak üzere 27 sivil toplum kuruluşunun kadın temsilcilerinin bir araya geldiği toplantıda kadına yönelik şiddet karşı neler yapılabileceği konusu görüşüldü.

Toplantının amacına ilişkin bir açıklama yapan Kadın ve Aile Şube Müdürü Ayşe Taşkıran: Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik şiddete karşı mücadele konusunda sivil toplum kuruluşlarımızın hanım temsilcileriyle ortak tavır, ortak karar, ortak eylem gerçekleştirmek amacıyla böyle bir çalıştayı düzenliyoruz.

Bilindiği üzere birçok kadın sivil toplum kuruluşları şiddete karşı aktif bir şekilde mücadele etmektedir. İdeolojik görüşü ne olursa olsun, tüm kadınların ortak derdidir şiddete karşı mücadele.

Bizler de Kadın ve Aile Şube Müdürlüğü olarak toplumumuzda ciddi manada bu probleme dikkat çekilmesi, toplumdaki kültürel normların ataerkil bir toplum olmamız hasebiyle kadına karşı önyargıların ve davranış biçimlerinin dönüştürülmesi, ayrıca kadına yönelik şiddetin önlenmesinde daha etkili ve kararlı politikalar uygulaması konusunda mücadele ederek toplumsal kampanyalar yürütmeyi hedeflemekteyiz” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan sivil toplum kuruluşu kadın temsilcilerinin kendilerini tanıtması ile başlayan toplantıda kadına yönelik şiddete karşı neler yapılabileceği konuşuldu.

Toplantıda sivil toplum kuruluşu kadın temsilcileri böylesine anlamlı bir toplantıdan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç başta olmak üzere toplantıya emeği geçenlere teşekkür ederken, büyükşehir belediyesinin kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yapacağı tüm çalışma ve hizmetlere tam destek vereceklerini ifade ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol