Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

İZAHI YAPILAMAYANIN MİZAHINI YAPTILAR

 Bakanlar Kurulu kararıyla izinsiz yardım toplama yetkisi hukuksuz bir şekilde elinden alınan Kimse Yok Mu Derneği, bütün engellemelere rağmen ihtiyaç sahiplerine el uzatabilmek için sıra dışı yöntemlere başvuruyor. Dernek, bu sene de hayırseverlerin yapacakları kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırabiliyor ancak, İstanbul Valiliği tarafından keyfi bir şekilde kampanya izni verilmediği için iletişim kampanyalarında kurban bağışı talep edemiyor.

KURBAN AFİŞİNDE ORANTISIZ ZEKA

Kurban örneğinden yola çıkacak olursak dernek, "Bu sene de milyonlarca ihtiyaç sahibi kurban bağışlarınızı bekliyor" şeklinde bir ifade kullanamıyor. Buna mukabil, "Derneğimiz kurban bağışı kabul etmektedir" gibi iletişim stratejisi açısından hiçbir anlam taşımayan bir ifade kullanmaya mecbur ediliyor. Bu keyfi uygulamalar karşısında pes etmeyen Kimse Yok Mu Derneği, bu garip ifadeyi kullanmak yerine işi KYM bağışçılarının ferasetine havale ederek, iletişimini sevimli bir çizgi karakter üzerinden kurgulamayı tercih etti.

SİZ ANLADINIZ ONU!

“Anladınız siz onu” sloganıyla hazırlanan reklam filmi ve afişler, sosyal mecralarda büyük ilgi görüyor. Derneğin kurumsal hesaplarından paylaşılan görseller, etkileşim rekoru kırıyor. Yardım kuruluşlarının alışılagelmiş dram yüklü kampanyalarının aksine hayırseverlerin dikkatini çekebilmek için mizaha başvuran kampanya, “İzahı yapılamayanın mizahını yaptılar” dedirtiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol