Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

İTFAİYE 112’DE SIRA DİĞER NUMARALARDA
 Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi (AÇM) Müdürlüğünde gerçekleşen bu tarihi ana Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ömer Adar, İtfaiye Daire Başkanı Cahit Küçük önder, AFAD İl Müdürü Mustafa Gültekin, 110, 112, 122, 155, 156 ve 177’nin Şube Müdürleri ile Çağrı alıcı ve Çağrı Yönlendirici olarak görev yapacak personel katıldı.  

 

110 İtfaiyenin devreye alınması ile ilk çağrının gelmesi ve çağrının yönlendirilmesinin ardından bir açıklama yapan Vali Yardımcısı Ömer Adar; “Sorunsuz bir şekilde itfaiyeyi devreye aldık, Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun. İnşallah üç ay içerisinde diğer numaralarımızı da alıp Kahramanmaraş’ta tek numaraya geçeceğiz. Tabi acil çağrıların tek numaraya geçmesi hayatımızı kolaylaştıracak, bu uygulama bir olay anında önce hangi numarayı arayalım diye düşünmeye ve numaraları aklımızda tutmaya son verdiği gibi tüm kurumlardan da aynı anda hizmet almanızı sağlıyor. Benim vatandaşlarımızdan tek ricam lütfen acil numaraları gereksiz arayarak boşa meşgul etmesinler, unutmasınlar onların numarayı ve personeli meşgul ettiği bir zamanda başka bir yerde acil yardım bekleyen birileri vardır. Ayrıca bu uygulama ile bütün numaraları devreye aldıktan sonra gereksiz şekilde numarayı meşgul eden numaralara kabahatler kanununa göre ceza yazacağız” dedi.


Kahramanmaraş 112 Acil Çağrı Merkezi Müdür Akın Ozan ise bunun İçişleri Bakanlığının projesi olduğunu dile getirerek: “ 2005 yılında Antalya ve Isparta’nın pilot il olarak seçilerek başlanmasının ardından 2014 yılına kadar 12 il devreye alındı 2015 yılı sonuna kadar Kahramanmaraş’ın da aralarında olduğu 13 ilin daha devreye alınması ile bu sayı 25 e çıkacak ve inşallah 2018 yılına kadar 81 il bu uygulamaya geçmiş olacak, Bu güzel uygulamaya geçebilmek için aylardır hazırlıklarımız yaptık ve çok şükür bu gün sorunsuz olarak 110 itfaiyeyi devreye aldık yani artık 110’u arayanlar karşılarında 112 AÇM personelini bulacaklar, inşallah üç ay içerisinde sırası ile 122, 177, 112, 155 ve 156’yı da devreye alarak hizmetimize devam edeceğiz. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı olsun” dedi.      

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol