Öne Çıkanlar öneri BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE İŞKUR FARKI ÇİÇEK EKİNÖZÜ SEÇİME VE İKTİDARA HAZIR TÜRKİYE GENELİ 5 BİN 801 KİŞİYİ ELEDİ

Bu haber kez okundu.

İTALYAN SANATÇI GÖZÜYLE TÜRK İNSANI
 Giusti, İtalya Gaziantep Fahri Konsolosluğu’nun kültür etkinliği kapsamında düzenlediği serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türk Koleksiyonu temalı eserlerinin, Gaziantep’te yaşadığı süreçte Türkiye’nin bu bölgesini çocuklarına anlatma fikrinden esinlenerek tasarlandığını söyledi.

 

Yaşamlarının bu yeni gerçekliğinin temsilini aktardığı ve aynı zamanda fantezi ve hayal gücü için boşluk ve özgürlük veren bu çalışmanın konusunun çevrelerindeki insanlar ve simalar olduğunu belirten Giusti, “İçerisinde yaşadığım toplumu resmettim. Zaten başka bir şey düşünemezdim. Canlı renklerden oluşan resimlerim de toplumun canlılığını dile getiriyor” dedi.

 

Betimleme tarzı olarak canlı renklerin yanı sıra, doğrusal fakat belirgin şekillerin kullanıldığı resimlerin çocukların dikkatini ve ilgisini çektiğini kaydeden Giusti, şöyle devam etti:

 

“Hazırladığım kartpostallar günlük hayatta bizi çevreleyen durumlar ve karşılaştığımız insanları anlatan ideal ölçüye ulaştı. Ortaya, karışık medya tekniğiyle hazırladığım çizimlerden oluşan Türk Koleksiyonu çıktı. İtalya Gaziantep Fahri Konsolosluğu’nun kültür etkinliği olarak açılan sergi, Gaziantep’te yaşayan İtalyanlara daha az bilinen Türkiye’yi sunarken şehrin yerlilerine de bir yabancının gözünden şehir hayatını bir başka yoldan keşfetme şansı vermeyi hedefliyor.”

 

Sanatla ilk bağlantısından bu yana hep sanatın farklı alanlarda dışa vurumuyla ilgili araştırma yaptığını anlatan ve “Hayvanların ve bitkilerin dünyasından alınan temalar manzaralarla ilgili anılarda kendine yer buldu. Ağaçlar, kuşlar, çiçekler, çimenler, balıklar ve insanlar sihirli bir ışığın halesiyle sarılı. Ben de çizimlerime bunları yansıtmak istedim” diyen Giusti, sergi olanağı dolayısıyla Sanko Sanat Galerisi yönetimine teşekkür etti.

 

İtalya Fahri Konsolosu Mehpare Şayan Kileci ise Giusti’nin, eşinin işinden dolayı Gaziantep’e geldiğine dikkati çekerek, “Laura eşine hem çocukların hem de kendisinin İtalya’daki düzenini bozmak istemediğini söyleyebilir, orada kalmayı tercih edebilirdi. Ancak aile birliğini sürdürebilmek adına cesurca bir kararla çocuklarıyla birlikte eşinin yanında yer almak istedi” ifadelerini kullandı.

 

Guisti’nin Gaziantep’te yaşadığı süreyi sanatçı kimliğinin bir yansıması olan güzel resimler yaparak değerlendirdiğini anlatan Kileci, Laura Guisti’ye SANKO Holding’in sponsorluğunda bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli kitabı takdim etti. Laura Giusti’nin 30 eserinin yer aldığı sergisi, 21 Mayıs’a kadar gezilebilecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol