banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

İSTİKLAL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. SAMİ ÖZGÜL: “MEHMET AKİF, İSTİKLAL MARŞI İLE TÜRK MİLLETİNİN SESİ OLMUŞTUR”
 Rektör Prof. Dr. Sami Özgül, Türk Milletinin karakterinin ve bağımsızlığa olan inancının, mısralarda en anlamlı şekilde karşılık bulmasının İstiklal Marşı ile mümkün olduğunu kaydetti. İstiklal Marşının, Türk Milletinin milli andı olduğuna dikkati çeken Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

“Şair ve yazarlar eserleri ile asırlar sonrasına seslenerek ölümsüzleşirler. Tarihimizin en önemli edebi şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif ise, kaleme aldığı Türk Milli Marşı ile sadece ölümsüzleşmemiş, bu milletin her bir ferdinin nazarında istiklal abidesi haline gelmiştir. Kurtuluş Savaşı’nın en zor günlerinde kaleme aldığı İstiklal Marşı, milletimizin gönül dünyasını aydınlatmakla birlikte, bağımsızlığı yaşam felsefesi haline getiren bu aziz milletin ortak sesi olmuştur. Mehmet Akif, yaşam tarzı, eserleri ve hayatının her dönemi ile bizler için ibret vesikasıdır. Dolayısıyla hepimizin, onun yaşamından örnek alacağı kesitler bulunmaktadır. Bu vesileyle büyük düşünce insanı ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. Yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol