banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

İSTİKLAL MADALYASI VERİLİŞİNİN 94. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN!
 Başkan Hüseyin Kayış yayınladığı basın bildirisinde; “Kurtuluş Savaşında verdiği üstün mücadeleden dolayı Kahramanmaraş’ımıza TBMM tarafından İstiklal Madalyası verilişinin(5 Nisan 1925) 94. Yıldönümünü kutluyor, “Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülizar Olamaz!” nidaları ile mücadele veren kahraman ecdadımızı saygı, şükran ve rahmetle anıyorum.

Kahramanmaraş; Türk milli mücadelesinin önsözü, yeniden bir dirilişin adı, vatan sevgisinin en güzel timsalidir. Kahramanmaraş’ın verdiği milli mücadele, komşu şehirlerin ve top yekün Türk milletinin özgürlük ateşi olmuştur. Yerel tarihimizin ulusal tarihimize ilham olduğu; “ya istiklal ya ölüm” yemininin vücut bulduğu yerdir, Kahramanmaraş!

Göstermiş olduğu şanlı direniş sonucunda Türk milleti, tüm Anadolu’ya bağımsızlık için umut ışığı olan Kahramanmaraş’ı İstiklal Madalyası ve ‘Kahraman’ ünvanı ile şereflendirmiştir. Türk kurtuluş mücadelesinin önderi olan Maraş, 5 Nisan 1925 tarihinde(dünyada ilk olarak) kırmızı şeritli İstiklal Madalyası ile taltif edilmiş ve yine 7 Şubat 1973 gün ve 1657 sayılı kanunla ‘Kahramanlık’ payesi verilerek ismi Kahramanmaraş olarak değiştirilmiştir. Kahramanmaraş, bu ünvanı ve madalyayı kanının son damlasına kadar hak etmiştir. Bu madalya; ilelebet Kahramanmaraşlı hemşerilerimizin gururu, cesaret ve fedakârlığının ilham kaynağı olacaktır.

Bu vesileyle Kahramanmaraş’ı Türk tarihine İstiklal Madalyalı Şehir olarak yazdıran ve bizlere bu gururu yaşatan; Sütçü İmam’ı, Abdal Halil Ağa’yı, Rıdvan Hoca’yı, Ali Sezai Efendi’yi, Arslan Bey’i, Avukat Mehmet Ali Kısakürek’i, Şehit Evliya’yı, Mıllış Nuri’yi, Yörük Selim’i, Senem Ayşe’yi, Muallim Hayrullah’ı, Doktor Mustafa’yı, Çakmakçı Sait’i, Çuhadar Ali’yi ve adlarını sayamadığımız nice kahramanlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Kahraman ecdadımızı şükranla yad ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol