banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

İŞİMİZ DE, GÜCÜMÜZ DE KAHRAMANMARAŞ…
 Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Genel Sekter Vekili Murat Demir ve ilgili Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte Ağcalı Vadisinde yapımına başlanılan rekreasyon alanında incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili bir değerlendirmede bulunarak, “Büyükşehir’e yakışan büyük projeleri bir bir şehrimize kazandırmaya başladık. Ekibimizle beraber Kahramanmaraş’ın geleceği için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.” dedi. Başkan Erkoç verdikleri her sözün hayata geçirilmesi için planlı ve programlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Yeşil alanlarla şehrin çehresi değişecek…

Açıklamasında Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve ileriki zamanlarda gerçekleştirilecek olan yeşil alan çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Başkan Erkoç;“Bugün şehir merkezimizde çok büyük bir rekreasyon alanı çalışmamızın ilk adımını atıyoruz. Ağcalı Vadisi dediğimiz bölgede ilk etapta 215 bin metrekare olmak üzere büyük bir alanı yeşil alan, spor alanları, yürüyüş alanları gibi sosyal ve spor faaliyetlerinin gerçekleştirilebileceği bir rekreasyon alanına kavuşturacağız. Özellikle Yunus Emre, Akif İnan, Oruç Reis, Necip Fazıl, Şehit Abdullah Çavuş, Haydar Bey, Abdulhamithan mahallelerimize yürüyüş mesafesindeki bu alan ile şehrimiz bir kent parkına, şehir parkına kavuşacak, bölge halkımızda daha rahat nefes alacak. Bu rekreasyon alanının ismini ilerde vatandaşlarımızla istişare ederek belirleyeceğiz. Yeşil alan projelerimiz bu kadarla kalmayacak… Şehrimizin doğusunda Dulkadiroğlu ilçemizdeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nın üstünde yaklaşık 200 dönüm bir alanı da rekreasyon alanı haline getireceğiz. Ceyhan Nehri’nin kenarındaki rekreasyon alanıyla ilgili proje çalışmalarımızda devam ediyor. Burada arazi tahsisleri devam ediyor, bürokratik işlemler bitmek üzere… Tahsisin yapılmasıyla birlikte Ceyhan Nehri’nin iki tarafında yaklaşık bin dönümlük bir alanı da rekreasyon alanı olarak şehrimize kazandıracağız.” dedi. Açıklamasında kayak merkezi ve teleferik projelerine de değinen Başkan Erkoç; “Kayak merkezimizle ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı bir şekilde başlatıp gelecek kışa yetiştirmeyi hedefliyoruz. Teleferikle ilgili çalışmalarımızda sürüyor.” ifadesini kullandı.


Kahramanmaraş Trafiğini Rahatlatacak Projeler

Gerçekleştirilecek projelerle Kahramanmaraş’ı gerçek manada Büyükşehre dönüştüreceklerini belirten Başkan Erkoç; “Sümbüllü Vadisiyle ilgili çalışmalarımız, oradaki yol ve köprülü kavşak projelerinin uygulama projeleri bitti ve inşaat ihale işlemine geçtik. Bir yanda ekiplerimiz o bölgedeki çalışmaları hızlı bir şekilde devam ettiriyor. O bölgede imar uygulaması da yapıyoruz bürokratik işlemlerden dolayı biraz uzadı ama en kısa zamanda ulaşıma açacağız inşaallah…  Ulu Cami tarafındaki tünel kavşak çalışmamızın projesi bitti, inşaat ihale kısmına geçtik. Anadolu Lisesi kavşağı, Doğukent kavşağı ve Emniyet kavşağında köprülü kavşak çalışmaları gerçekleştireceğiz. Devam eden kavşak çalışmalarımız var.  Genç Osman Caddesi ile Turgut Özal Bulvarı’nın kesiştiği noktada gerçekleştireceğimiz kavşak çalışmasında problem olan dereyi DSİ ekipleri ıslah ediyor. Dere ıslahının ardından orada en kısa sürede güzel bir kavşak çalışması gerçekleştirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Aynı zamanda ücretsiz, büyük bir otopark yapıyoruz. Gayberli Mahallesinde 40 dönüme yakın bir alanda, otoparkın yapımı devam ediyor. Bu projelerimizle Kahramanmaraş’ımızı gerçek manada büyükşehir yapacağız.” dedi.

Asfalt İçin Büyük İhale

Başkan Erkoç ileriki günlerde gerçekleştirecekleri bir ihaleyle 3 yıl içerisinde köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinin yollarını asfaltla kaplamayı hedeflediklerini belirterek konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı; “Önümüzdeki günlerde köylerden mahalleye dönen tüm yerleşim yerlerimizin yolları için büyük bir ihale gerçekleştireceğiz. Bu yolları 3 yıl içerisinde asfalt ile kaplamayı planlıyoruz. Hâlihazırda asfalt ekiplerimiz hava şartları elverdiği ölçüde sıcak karışım asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Günde yaklaşık 1300 ton civarında asfalt döküyoruz.”


2015 Kentsel Dönüşüm Yılı Olacak

Açıklamasında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Erkoç; “Kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. Gayberli, Hacıbayramveli ve Malikejder mahallelerinde şuana kadar yaklaşık 80 milyon TL ödeme yapıldı. Yine orada çok büyük bir rekreasyon alanı çalışması gerçekleştireceğiz. Şehrimizi o bölgedeki gecekondu görüntüsünü değiştireceğiz. Yusuflar ve Tekke mahallelerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz kentsel dönüşümle ilgili proje çalışmamız ise devam etmekte.” dedi.

Büyükşehir’e Yakışır Bir Kitap Fuarı

Başkan Erkoç geçtiğimiz hafta sonu sona eren Kitap ve Kültür Fuarıyla ilgilide bir değerlendirmede bulunarak şunları söyledi; “Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarıyla Büyükşehir’e yakışır bir proje gerçekleştirdik. Türkiye’deki en büyük kitap fuarlarından bir tanesi Kahramanmaraş’ta gerçekleşti. 12-21 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen Kitap Fuarı şehrimiz açısından önemli bir proje oldu. Türkiye’nin tüm yayınevleri hemen hemen fuarda yer aldı. Yüzlerce şair, yazar katıldı ve çok güzel izlenimlerle şehrimizden ayrıldılar…  Bu gerçekten Kahramanmaraş için önemliydi.”








Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol