banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

-İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
 Genel Müdür Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş uzman, doktor ve sağlık personelinden oluşan Özel Sani Konukoğlu Hastanesi İş Güvenliği Komitesi’nin, gerek aylık toplantılarla, gerekse günlük gözetimlerle sürekli iyileştirmeyi ve pro-aktif yaklaşımla tehlikeyi ve riski kaynağında yok etmeyi hedeflediğini söyledi.

 

Dinamik bir yaklaşımla hastanede çalışan tüm bireylerin, gelen hastaların, hasta yakınlarının, misafirlerin ve taşeronların her türlü güvenliğinin ön planda tutulduğunu belirten Dr. Yıldırım, “Sahip olduğumuz ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sisteminin yanı sıra, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemini de kurmak için de çalışmalara başlanmıştır” dedi.

 

“Hastanemizin İş Sağlığı ve Güvenliği ’ne verdiği önem ve hassasiyet derecesi,  Kalite Yönetim Politikamızda tanımlanmaktadır” diyen Özel Sani Konukoğlu Hastanesi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ayşe Öz ise kalite yönetim politikalarını şu şekilde özetledi:

 

“Zamanında ve doğru risk analizi yaparak pro-aktif iş güvenliği yaklaşımını benimsemek, çalışanları iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlendirmek, ulusal mevzuat ve uluslararası standartlara göre çalışan sağlığı ve güvenliği ile ilgili yükümlülükleri yerine getirmek, iş sağlığı ve güvenliği kültürümüzü sürekli iyileştirerek, çalışan ve müşterilerimize ‘Sıfır İş Kazası’ hedefine ulaşmayı taahhüt etmektedir.”

 

Hastanede görev yapmaya gelen her bireyin işe başlamadan önce oryantasyon eğitimi aldığını kaydeden Öz, bu eğitimlerin içeriğini iş güvenliği kuralları ve prosedürlerinin oluşturduğunu anımsattı. 

 

Bunların yanı sıra, çalışanlara yasal olarak İş Kanunu gereği verilmesi gereken eğitimlerle iş güvenliği toplantılarında önceden planlar konular hakkında belirli aralıklarla eğitimler hazırlandığını vurgulayan Öz, şöyle devam etti:

 

“Genel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleri dışında, karşılaşılabilen olağanüstü afet durumları için de ayrıca eğitimler verilmektedir. Bu eğitimler daha önceden belirlenen yangın, koruma, kurtarma ve ilk yardım ekiplerinin başrol oynadığı ve önceden senaryosu yazılan tatbikatlarla sürekli desteklenmektedir. Bu ekiplere gerekli eğitimler verilmiş ve yönetmelik gereği almaları gereken sertifikalar, onaylı ve akrediteli kurumlardan alınmıştır.”

       

Öz açıklamasını “Hastanemizde belirli bir denetim planına göre iş güvenliği gözlemlerini ve denetimlerini yürüten uzman ve hekim heyeti, iş güvenliği ile ilgili problemleri yerinde görmektedir. Ayrıca çalışanlar ve hastaneden faydalanan tüm insanlar, iş güvenliği ile ilgili sorunlarını ve önerilerini bildirme şansına sahiptir” sözleriyle bitirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol