banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

İLKOKULLARDA 2. VE 3. SINIF ÖĞRENCİLERİNE FLOR-JEL UYGULAMASI BAŞLATILMIŞTIR.
 Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu bilinçle hazırlanan Koruyucu Ağız Diş Sağlığı Programı Eğitimleri kapsamında İlimizde bulunan tüm ilkokullarda 2. ve 3. Sınıf öğrencilerine flor-jel uygulaması başlatılmıştır.

Program kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim üyesi Prof.Dr.Çoruh Türksel DÜLGERGİL’in katılımıyla 6 Mart 2014 tarihinde tüm sınıf öğretmenlerine, 7 Mart 2014 tarihinde Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksek Okulu Hemşirelik ve Ebelik Bölümü 2. Ve3. Sınıf öğrencilerine, Toplum Sağlığı Merkezlerinde görevli sağlık personeline, Aile Hekimlerine Necip Fazıl Kültür Merkezinde eğitim verilmiştir. 7 Mart 2014 Cuma günü Barboros İlkokulunda Sayın Valimiz Şükrü KOCATEPE Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr Abdulkadir GÖREMİŞ İl Sağlık Müdürü Dr İlker ÇİTİL Halk Sağlığı Müdürümüz Dr Ahmet YENER İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr Mehmet ÖZDEMİR Halk Sağlığı Müdür Yardımcılarımız Dr Abid BAŞARICI ve Dr Harun ÇETİN Şube Müdürlerimiz Toplum Sağlığı Personelimiz KSÜ Ebelik ve Hemşirelik Bölümü Öğrencilerininde katılımıyla flor-jel uygulaması yapılmıştır.

Prof.Dr.Çoruh Türksel DÜRGERGİL yapıtığı açıklamada Flor-jel diş çürüğünü önler, diş minesini güçlendirerek asitlere karşı daha dirençli olmasını sağlar. Daha önce oluşmuş diş çürüğünü tamir edemez ancak yeni çürük oluşumunu engeller. Çocuklarda görülen diş çürükleri, okul başarısını ve çocuğun kendine güvenini olumsuz yönde etkiler. Günümüzde diş çürüklerinden korunmada en etkili yöntem florür kullanımıdır.

İlimizde 2013-2014 Eğitim Öğretim yılında 22.500 çocuğa flor-jel uygulanmıştır. Şehrimizin tüm ilçelerinde de uygulama devam edecektir.












Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol