banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

İLK HAC KAFİLESİ DUALARLA UĞURLANDI
 Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara bu yıl Kahramanmaraş'tan giden hacı adayları,  dualarla uğurlandı. Kahramanmaraş Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'ndeki bakımdan dolayı Hacı adayları ihramlarını Hz. Yunus camiinde giydi.

İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde Necip Fazıl Kültür Merkezi Ve Hz. Yunus camiinde düzenlenen törene, Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Hac ve Umre Müdürü Osman Aydın’ın yanı sıra hacı adayları ve yakınları ile bazı vatandaşlar katıldı.

2017 Yılı Hac uğurlaması programı Kur’an tilavetiyle başladı. Din görevlilerince okunan İlahiler, salâvatı Şerifeler ve telbiyelerlerin ardından Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç’în Hacı adaylarına hitabı ile devam etti. İl Müftüsü Celal Sürgeç Hac uğurlama töreninde yaptığı konuşmada "kutsal yolculuğun herkese hayırlı olması" temennisinde bulundu.

Hazreti Muhammed'in "Eğer birisi hacda gayri ahlaki birtakım davranışlar içine girmezse, bu ibadeti sadece Allah rızası için yaparsa, anasından doğduğu gün gibi evine geri döner." hadis-i şerifini hatırlatan Müftü Sürgeç, Herkesin ayrımsız giyeceğinin ihram olduğunu belirterek birazdan “ihramlarınız giyeceksiniz, ihram kefendir.”dedi. Hac da en önemli ibadetin Arafat olduğunun altını çizdi. Sürgeç; “Arafat mahşerin provasıdır, mahşer meydanıdır. İşte orada ne olur kendinize dua edin, Ülkenize dua edin, geçmiş günahlarınızı affettirmek için dua edin, “Ya rabbi ben beni bıraksam da sen beni bırakma Allah’ım ”deyin. “Ya Rab biz bizi bırak sakta sen bizi bırakma ”deyin. O şekilde Allahü tealaya iltica edin, yalvarın. Zira Rabbimiz Kur’an-ı Hâkiminde; ““Ey nefislerine uyup da sınırlarımı aşan kullarım! Allah'ın rahmetinden umudunuzu kesmeyin, Allah bütün günahlarınızı bağışlar, şüphe yok ki O, çok bağışlayan ve çok acıyandır.” diyen bir Rabbimiz vardır, O Rabbimiz merhamet sahibidir, rahmet, mağfiret sahibidir, ona yönelelim.”şeklinde konuştu.

Diyanetin sunduğu imkânlara rağmen Hac da yaşanacak birtakım olumsuzluklarla karşılaşılmasının kaçınılmaz olduğunu da belirten Sürgeç, Hacılardan, bunun bir imtihan olduğunu bilerek sabretmelerini istedi. Mütü Sürgeç; “Bu bir turistik seyahat değil. Gittiğiniz yer turistik bir mekân değil. Allah'ın evinde, Allah'ın misafirleriyle birlikte olacaksınız. Eğer Allah'ın misafirlerine, evine, haremine saygısızlıkta bulunursanız bu Allah'a yapılmış saygısızlıktır." diye konuştu.

Hacı olmak için bugün ilk adımı attıklarını belirten İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasının sonunda, "Hacı olmak, bundan sonra verdiğiniz sınavlarla mümkün olacak. Büyük bir imtihanın başındasınız. İnşallah bundan sonraki hayatınızda da orada edindiğiniz ruh halini sürdürme kararlılığıyla dönersiniz. Şimdiden haccınız mebrur ve makbul olsun” dedi.

GAZİLER VE ŞEHİT YAKINLARI DA İLK HAC KAFİLESİNDE

Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene başlattığı "gaziler ve şehit yakınlarına kurasız hac" uygulamasından yararlanan şehit Serkan Yılmaz’ın anne babası "Oğlum, şehitim bizi hacca götürüyor. Buruk olarak gidyoruz, Cenab-ı Allah buna layık gördü. Vatan, millet için oğlum şehit oldu. Vatanımız, milletimiz sağ olsun. Bu kutsal yolculuk için çok heyecanlıyız. Efendimizi, Mekke'yi ziyaret edeceğiz. Tarif etmesi zor, heyecandan da konuşamıyorum." dedi.

Hacı adayları 5 ile 10 senedir beklediklerini ve çok heyecanlı olduklarını dile getirdi.

Daha sonra Hz. Yunus caminde kılınan öğle namazı ardından Hacı adayları İhram giydi. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in duası ardından İlk kafile kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Bu yıl Kahramanmaraş’tan Diyanet ve acenteler olmak üzere yaklaşık 1190 hacı adayından 1.Kafilede bulunan 174 Hacı adayı Kahramanmaraş havaalanından kutsal topraklara uçtu. Perşembe günü 2 ve 3 kafile, Cuma günü de 4 kafile uğurlanacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol