banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

İLK 7 AYDA 534 TON TIBBI ATIK TOPLANDI
 Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi başkanlığı Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü Tıbbı Atık ekiplerince yürütülen çalışmalarda il genelinde hizmet veren sağlık kuruluşlarının tıbbı atıkları özel olarak toplanıyor.

Normal katı atık toplamadan farklı olarak özel toplanan tıbbı atıklar, özel hazırlanmış tesislerde bertaraf ediliyor.

 

Tıbbı Atık ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda 2017 yılının ilk 7 aylık döneminde 533 bin 975 kilo toplanırken, geçen yıla oranla bu yılın yüzde 3 artış gösterdiği belirtildi. 2016 yılının ilk 7 aylık döneminde toplanan tıbbı atık miktarı 516 bin 785 kilo olarak gerçekleşmişti.

 

il  genelindeki tüm ilçelerde bulunan hastane, sağlık ocağı vb. kurum ve kuruluşlardan toplanarak tesise getirilen tıbbi atıklar burada sterilize edildikten sonra parçalama ünitesinde küçük parçalara ayrılarak zararsız hale getirildikten sonra yine aynı ekipler tarafından Katı Atık Düzenli Depolama Sahasına bertaraf edilmek üzere naklediliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol