Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

İLÇE BELEDİYELERİ İSKEP KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ

 Saffron Otel’de gerçekleştirilen toplantıya; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, Genel Sekreter Yardımcısı Ziver Çetinkaya, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı M.Fetih Yanardağ, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İşkur Müdürü Ali Yüce, İSKEP Projesi İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardigli, Engelliler Şube Müdürü ve İSKEP Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam ile  belediye temsilcisinin yanı sıra diğer ilgililer katıldı.

Programın açılış konuşmaları bölümünde İSKEP Proje Koordinatörü Mehmet Fatih Akşam, yeni kurulan Sosyal Hizmetler Destekleme ve İstihdam Rehberliği Birimi’ne ilişkin bilgilerin yanı sıra İSKEP Projesi kapsamında yapılan çalışmaları aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Ulaş, belediye olarak çalışmaların Engelli bireyleri, yoksullar ve çalışan çocukların ailelerine yönelik olarak yürütüldüğüne işaret ederek: “İSKEP Projesi Türkiye’de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasasının oluşturulmasına destek sağlanması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulanmaktadır.

Bu çerçevede 12 belediye ile işbirliği yapılarak ilgili illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin iş gücüne erişimini engelleyen sorunların belirlenmesine ve giderilmesine, dezavantajlı kişi ve grupların kayıt altına alınmasına, söz konu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yürütülmesi planlanmıştır.

Proje, 10 ilde 12 belediyede yürütülmektedir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Bursa, Diyarbakır, Kayseri, Şanlıurfa, Trabzon, Van Büyükşehir Belediyeleri ile Kars Belediyesi, Ankara-Altındağ ve Keçiören, Bursa-Yıldırım, Mersin-Toroslar ilçe belediyelerinde eş zamanlı olarak yürütülmektedir” dedi.


Genel Sekreter Ulaş, Sosyal Hizmetler Destekleme ve İstihdam Rehberliği Birimi (SHDİRB)’nin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulduğunu belirterek mekan belirlenmesinin tamamlandığını ve inşaatının devam ettiğini söyledi.

Genel Sekreter Ulaş’ın ardından İSKEP Projesi İstihdam Kilit Uzmanı Cleofe Guardigli söz alarak tercüman aracılığı ile projenin neleri kapsadığına ilişkin bilgiler aktardı.

Toplantının öğleden sonraki bölümünde ise SHDİRB koordinatörü ilde kaydedilen ilerlemeye dair bir sunum gerçekleştirilmesinin ardından soru ve cevap bölümüne geçildi ve katılımcıların sorularına cevaplar verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol