Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

IIICA’YA BÜYÜKŞEHİR ELİ

 Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, kaplıca mahallesi Ilıca’ya 5 yıldızlı otelin yapılacağı müjdesini verirken, mahallede İller Bankasından gelen bir ekibin sondajla ilgili ön araştırmalar ve çalışmalar yaptığı biliniyor. Yeni su kaynaklarının sondajı için ekibin çalışmalarını tamamladığı biliniyor.

Sezon sebebiyle mahallenin nüfusu bugünlerde 40 binlere ulaşırken, mahallede her geçen gün inşaat sektörü büyüyor, konutlaşma artıyor, apartlar ve pansiyonlar bir bir sağlık sorunu için gelenlerin emrine amade ediliyor.

Buna paralel olarak yeni işyerleri, özellikle ihtiyaç haline gelen pastanelerin sayısında da artış gözleniyor iken, daha önce, Özel İdare döneminde kiraya verilen ve işletmeciliğini Büyükşehir Belediyesinin yaptığı kaplıca hamamları, restore edilerek yenilendi, daha çağdaş bir görünüm kazandı. Havuzlardan tuvaletine, dolaplarından işletme kalitesine kadar değişen Büyükşehir Termal Tesislerinin Müdürlüğünü ise Memiş Kar yapıyor.  Temizlik ve hizmet kalitesi yanında, müşteri memnuniyeti de ön plana çıkınca, vatandaşların ilgisi daha da arttı.




BELEDİYE OTOBÜS FİYATLARINDA İNDİRİM

Büyükşehir yasası ile birlikte belde’likten mahalleye dönüşen Ilıca’ya, her gün büyükşehir belediye otobüslerinin işlemesi, özellikle 65 yaş üzeri vatandaşları sevindirirken, normal bilet fiyatlarında da indirime gidildi, daha önce siviller 7 lira iken, bugün bu rakam 5 liraya düştü, öğrenciler de 3,5 liradan gelip gidecekler.

Bu arada, Büyükşehir Belediyesinin de tavsiyesi ile Kahramanmaraş-Ilıca arasında çalışacak olan, Ilıca sakinlerinin ortaklığında alınan servis arabasının da bugün-yarın yolcu taşımaya başlayacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Mahalleye, Büyükşehir belediyesinin elinin değdiği her haliyle belli oluyor.




 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol