Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

İHTİYAÇ AKADEMİ YEMEKTE BULUŞTU
 Dershane öğretmenleri ve öğrencilerin katılımıyla ders çalışmanın püf noktalarının anlatıldığı yemekte konuşan Eksen Eğitim Kurumları İhtiyaç Akademi Kahramanmaraş şube müdürü Ayhan Peltek, hayatta her şeyin sınav olmadığını, birey olarak topluma nasıl faydamız dokunur düsturundan yola çıkarak iyi birey olmak için neler yapılabileceğini ön plana çıkartmanın gerektiğini söyledi.

KPSS öğrencileriyle  daha güzele ulaşmak amacı ile neler yapılabileceğini sınavın bir kaygı değil  araç olduğunu belirten Peltek,  stres ve sıkıntıya girmenin ve zararlarından korunmanın neler olduğunu istişare etmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Eksen Eğitim Kurumları İhtiyaç Akademi Kahramanmaraş şube müdürü Ayhan Peltek, " Dünya üzerinde tanımı yapılırken en çok zorlanılan kavramlardan birisi de, ‘başarı’dır. Çünkü başarının tanımı, zamandan zamana, toplumdan topluma ve kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Başarı neyi ifade eder, kimlere başarılı denir? Başarılı bir hayat neye benzer? Tüm bu soruların cevabını vermek, başarı kavramını ölçen belirgin ve temel kriterlerin olmaması nedeniyle çok zordur. Erasmus, “körler ülkesinde tek gözlü bir kişi kral olur” demiştir. Bu söz bir anlamda başarı kavramı için de geçerlidir. Başarı dediğimiz şey, sahip olduğumuz özelliklerin çevremizde ne kadar az bulunduğuyla da ilgilidir aslında. Yaşamda elde ettiğimiz sonuçlar, yarattığımız faydanın dünyada kaç kişinin yaşamını etkilediği ve bu değeri aynı şekilde ortaya koyabilecek kişilerin ne kadar az ya da çok olduğuyla yakından ilişkilidir" şeklinde konuştu.

Toplantıya  Eksen Eğitim Kurumları İhtiyaç Akademisi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol