banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇACAK
 Geçtiğimiz günlerde KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde beyin ameliyatı olan ve tedavisi halen devam eden Türk şiirinin en önemli isimlerinden Bahaettin Karakoç adına KSÜ Rektörlüğü tarafından ıhlamur bahçesi tesis edildi. Bahaettin Karakoç hayranı İşadamı ve şiir sever Murat Can Yalınkılıç tarafından gönderilen ıhlamur fidanları toprakla buluştu.

KSÜ Avşar Yerleşkesinde gerçekleştirilen ağaç dikme törenine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Şair Bahattin Karakoç’un oğlu Oğuz Karakoç, damadı Bülent Malkoç, üniversite yönetici ve personelinin yanı sıra bazı şiir severler de katıldı.

Ağaç dikim töreninde konuşan Rektör Deveci “ ‘ıhlamurlar çiçek açtığı zaman’ dizeleri ile gönüllerimizde çiçek açtıran bizlere şiiri sevdiren Türk şiirinin ‘Beyaz Kartal’ı Bahaettin Karakoç adına bir bahçe oluşturmak istedik, söz konusu olan Bahaettin Karakoç olunca dikilen fidanlar ıhlamur fidanı, oluşturulan bahçe de ıhlamur bahçesi oldu.” dedi. Rektör Deveci ayrıca ıhlamur fidanlarını gönderen işadamı Murat Can Yalınkılıç’a teşekkür etti.


Üniversitemiz hastanesinde beyin ameliyatı olan Bahaettin Karakoç’un tedavisinin devam ettiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci “Kahraman Şehrimizin yetiştirdiği büyük değerlerden biri olan Bahaettin Karakoç adına böyle bir etkinlikte yer almaktan onur duydum. İnşallah kendisi de en kısa sürede eski sağlığına kavuşacak, oluşturduğumuz bu bahçeye bir ıhlamur fidanı da onunla birlikte dikmek istiyoruz ıhlamurlar çiçek açmadan.” diye konuştu.

Bahaettin Karakoç’un aynı zamanda kendisi de bir şair olan oğlu Oğuz Karakoç ise Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci ve tüm KSÜ çalışanlarına teşekkür ederek babasına gösterilen yakın ilgi ve destekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol