Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK dizi 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

İFADELER TAMAMEN GERÇEK DIŞI

 
 Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İbrahim Ulaş tarafından gönderilen bilgilendirme ve açıklama metni aynen şöyle:

“Söz konusu köşe yazısında yer alan " ... Bu şehrin haşerelerden kurtulması ve vatandaşın sağlık-selameti için ilaçlanma işleri her yıl yapılırdı. Büyükşehirin, ilçelerin tamamı, sokaklarıyla, caddeleriyle ilaçlanırken, vatandaş sineklerden, sivri sineklerden ve zararlı haşerelerden kurtulurdu. ... Ancak…bu kez ihaleye Kocaeli’nden bir firma katıldı ve ana kent ile ilçelerin ilaçlanması işi Kocaeli'nden bir firmada kaldı. ENTOSAV… İtirazlar oldu, ihale yenilendi, yine aynı firmada kaldı… Anlaşılan o ki, başka firmaların ihaleye girmemesi için özel şartlar konuldu. Eh, ENTOSAV’ın da içini-dışını bilenler var belediyede, (netice itibariyle hemşehrisinin firması) kim takar itirazı, al ihale senin! Yani adrese dayalı, adrese teslim!” açıklamasında Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Genel Sekreteri ile ilgili ifadeler tamamen gerçek dışı bilgilere dayalı olup kamuoyunun yanıltılmasına sebebiyet vermektedir.

            Söz konusu hizmet alım ihalesi ile ilgili kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilaçlama hizmetlerinin yürütülmesi hizmet alımı işi için 24.02.2015 tarihinde ihalesi yapılmak üzere çıkılan alıma yapılan itiraz sonrasında ihale henüz yapılmadan 05.02 2015 tarihinde Belediyemizce iptal edilmiş, yeniden çıkılan ihaleye iki firma katılmış ve 24.03.2015 tarihinde yapılan ihalede diğer firmaya göre daha yüksek oranda (%35,65) indirim teklif eden Kocaeli adresli Entopest firmasına ihale edilmiştir.

            İhale şeffaf ve rekabet ortamında yapılmıştır.

            Belediyemiz ihale ve satın alma işlemleri, bu amaçla kurulan Satın Alma ve İhale Şube Müdürlüğümüzce rekabet ortamında alım maliyetlerini düşürecek şekilde şeffaf olarak gerçekleştirilmektedir. Diğer taraftan,  haberde yer aldığı şekilde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kocaelili olmayıp, ihale tarihlerinde de henüz göreve başlamamıştır.

            Sonuç olarak, kamuoyuna tamamen yanlış yansıtılan söz konusu haberin yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde düzeltilmesini ayrıca bu açıklamanın 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden aynı sayfada, aynı başlık altında yayımlanmasını kanuni haklarımız saklı kalmak suretiyle rica ederim. Bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol