banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

İDDİALAR ASILSIZ VE GERÇEK DIŞI


 Genel Sekreter İbrahim Ulaş’ın kamuoyuna olan o açıklaması:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak, yüzyıllardır sahip olduğumuz kadim medeniyetimize uygun bir şehir oluşturmak için önemli projeleri hayata geçiriyor, belediyeciliği sadece yol, temizlik, kaldırım ve park yapmaktan ibaret görmüyoruz.

Şehrimizin önemli sıkıntılarından biri olan yeni mezarlık alanı ile ilgili, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet ERKOÇ; Hasancıklı Mevkiinde bulunan ve Kahramanmaraş İl Belediyesince 27.04.2012 tarihli İl Umumi Hıfzıssıha Kurul toplantısı neticesinde alınan kararla yapımına başlanan ve belli bir aşamaya gelen Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlık Alanı’nın, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi olarak sadece bir kısmının mezarlık alanı olarak kullanılacağını, geri kalan kısmının ise doğasına uygun hale getirileceğini ifade etmişlerdi.

Şehir Merkezinde Şeyhadil Mezarlığı bitişiğinde bulunan ve bir kısmının mezarlık alanı olarak kullanılması planlanan DSİ 201.Şube Müdürlüğü ve Karayolları 55. Şube Şefliği’ne ait alanların, Büyükşehir Belediyemize devri ile ilgili süreç devam etmektedir. DSİ’ye ait alanın devri ile ilgili, Belediyemiz ve DSİ arasında Protokol imzalanmış, bu çerçevede DSİ için idari bina ve lojman yapımına başlanmış olup mezarlık alanı olacak kısmın hizmete sunulması yaklaşık 1,5 yılı bulacaktır. Ancak Karayollarına ait alanın devri ile ilgili henüz protokol aşamasına gelinmemiş olup konu ile ilgili süreç devam etmektedir.

DSİ ve Karayollarından devralınacak alanın alışveriş merkezi yapılacağı ile ilgili iddialar ise tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Şehrimizde ikinci bir alışveriş merkezine ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz. Ne bu bölge ne de şehrimizin başka bir bölgesinde ikinci bir AVM (Alış Veriş Merkezi) planlamamız yoktur.

Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlık Alanı’nın, mezarlık olarak kullanımının uygun olmadığı iddiası da asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu mezarlık alanının mezarlık olarak kullanımının uygun olup olmadığını kararlaştırmak için oluşturulan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 27.04.2012 tarihli toplantısında yapılan incelemeler neticesinde ve düzenlenen rapor doğrultusunda; bu alanın mezarlık yeri olarak kullanılabileceğine oy birliği ile karar vermiştir.

DSİ’den devralınan alanın, bir kısmının mezarlık alanı olarak define hazır hale getirilmesi için 1,5 yıl süre gerektiği göz önüne alındığında, mevcut durumda Şeyhadil Mezarlığının tamamen dolması ve boş yerin kalmaması; Şeyh Ali Sezai Efendi Mezarlık alanına defin yapılmasını zorunlu hale getirmiştir. Daha önce de ifade edildiği gibi bu alanın bir kısmı zaruret nedeniyle mezarlık alanı olarak hizmet verecektir.

Ayrıca şehir merkezine yönelik, Şeyhadil Mezarlığı gibi yüzyıllarca hizmet verecek büyüklükte bir mezarlık alanı araştırma çalışmalarımız devam etmektedir. Halen Büyükşehir Belediyemiz tarafından başta Üngüt, Kılavuzlu, Kavlaklı, Karacasu mezarlık alanları olmak üzere toplam oniki bölgede defin hizmetleri verilmektedir.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol