Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

HZ. HAMZA CAMİİNDEKİ PROGRAMA 3 BİN KİŞİ KATILDI…
 Kahramanmaraş il Müftülüğü kutlu doğum programlarıyla haftaya hızlı girdi. Hz. Hamza camiinde yapılan kutlu doğum programına yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı gözlendi.

Hz. Hamza Camii İmam hatibi İdris Aslantaş ve Müezzin Hamza Okuducu tarafından hazırlanan program Mimar Sinan Mahallesi Serinken 75. Yıl Parkında düzenlendi, ilgi büyüktü.

Program sunuculuğunu İmam hatip İdris Aslantaş’ın Yaptığı Kutlu Doğum Programında Onikişubat Müftüsü Davut Polat, açılış konuşmasını yaparak katılımcılara şöyle seslendi: “Bildiğiniz gibi her sene diyanet işleri başkanlığımız Kutlu Doğum Haftası adı altında Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa(s.a.v.)’in dünya ya gelişlerini, doğum günlerini kutlamaktadır. Yani bu gün Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa(s.a.v.)’in doğum günüdür, Onun doğum gününü kutluyoruz. Öyle bir peygamber ki âlemlere rahmet olarak gönderilmiş. “Ey habibim ben seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdim” Peygamberimiz (s.a.v.) rahmet peygamberidir. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir, herkese rahmettir, hem dünyada rahmettir, hem de ahiret gününde bize rahmet olacaktır. Bizlere şefaat edecektir inşallah bizler onu şefaatiyle, onun sancağı altında cennete giren kullardan oluruz, Ona cennette komşu olanlardan oluruz. Rivayete göre Peygamberimiz (s.a.v.) buyuruyorlar, din nasihattir. Kime ya Resul Allah diye soruyorlar. Peygamberimizde, Allah’a Resulüne, onun kitabına ve bütün Müslümanlara ve Müslüman idarecilere karşı samimi olmaktır diyor. Yani kardeşlerim Müslümanlar Allah’a karşı samimi olacaktır, Müslümanlar Peygamberine karşı samimi olacaktır, Müslümanlar Kuran’ı Kerime karşı samimi olacaklardır, birbirlerine karşı samimi olacaklardır.” Dedi.


Bu konuşmadan sonra Hz. Hamza Camii İlahi Ekibi birbirinden güzel ilahiler okudular.

Programın konuşmacısı emekli İstanbul Müftüsü, Mustafa Polat, Müslümanların çok çalışmasını ve çok okumalarını istedi. Emekli Müftü Mustafa Polat, Müslüman nasıl olmalıdır, nasıl yaşamalıdır, nasıl samimi olmalıdır konularında davetlileri bilgilendirdi ve ihlasla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Cenabı Allah bizleri Hz. Muhammet Mustafa(s.a.v.)’in yolundan izinden ayırmasın, bütün sünnetlerini işlemeye cümlemizi Muaffak eylesin. Cihan peygamberi diyor ki “ Bütün insanlar helak olmuştur, helak olacaktır ancak âlimler kurtulmuştur. Âlimlerde helak olacaktır, ancak ilmiyle amel eden âlimler kurtulacaktır. Onlarda helak olacaktır, ihlaslı olanlar kurtulacaktır, samimi olanlar kurtulacaktır. O ihlaslı olanlarda büyük bir tehlike içindedir. Dolayısıyla muhterem efendiler İslam’ın temeli ihlastır. İhlas olmazsa amel geçerli değildir. Cenabı Hak Kuran’ı Kerim’de diyor ki; Müminler kurtulmuştur, müminler felaha ermiştir, müminler cennete gidecektir. Ama hangi müminler? Namazlarını huşu ve hudû içinde kılan, samimi olarak kılan, sadece ve sadece Allah rızası için kılanlar kurtulmuştur. Demek ki namaz kılan kurtulmuyor, ancak ihlaslı ve samimi olarak namazlarını huşu ve hudû içinde kılanlar kurtuluyor. Dolayısıyla Allah bizleri huşu ve hudû içinde namaz kılan kullarından eylesin” dedi.

Hz. Hamza Camii Müezzini Hamza Okutucu Peygamberimizin doğum bahsini okudu. Emekli Müftü Cemal Sert Kutlu Doğum haftası programının duasını yaptı. Katılımcılara Kutlu Doğum pilavı ikramı yapıldı.

Kutlu Doğum Programına Onikişubat Müftüsü Davut Polat, Dulkadiroğlu Müftüsü Bayazıt Kanat, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Din Gönüllüleri ve Görevlileri Derneği Başkanı Şevket bozdoğan, Emekli İstanbul Müftülerden Mustafa Polat, Cemal Sert, İl Müftülüğü vaizleri ,ile yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı.




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol