Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

HUKUKÇULAR DERNEĞİ’NDEN İDAM KARARLARINA TEPKİ
 Av. Celal Kara yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Dünya’da darbeler başka bir aşamaya geçmiştir. Mısır’da yönetimini gasbeden darbecilerin sınır tanımaz hukuksuzluğu yeni boyuta varmıştır. Periyodik zulmün en son aşaması halkın oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin idamına karar verilmesi olmuştur. Düzmece bir mahkeme ve yargılama ile verilen bu karar Mısır’daki zulmün gelmiş olduğu son noktayı gözler önüne sermiştir. Hiçbir meşruiyeti olmayan bir yönetimin kurguladığı bu mahkemelerin vermiş olduğu kararlar; dünyada yitik bir değer olan “Adalet” in ne denli ayaklar altına alındığının çarpıcı bir örneğidir.

Öte yandan “Demokrasi” yi işlerine gelince kutsayan; gelmeyince helvadan yapılmış bir put gibi yiyen sözümona demokrasi havarilerinin suskunluğunu da, insanlık vicdanı ve onurunun bir kez daha not ettiğini belirtmek isteriz. Avrupa ve muhiplerine; Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve İnsan Hakları Mahkemesi kararları gereğince neden bir açıklama yapılmadığını sormak isteriz. Çifte standart, görmezden gelme hangi değerle ifade edilir. AB yönetimlerini suskunlukları nedeniyle kınıyoruz.

BİLİNMELİDİR Kİ, HALKIN VE HAKKIN İRADESİ NİHAİ OLARAK TECELLİ EDECEK OLANDIR

Zindandaki Yusuflar’dan bile korkan Firavunlar elbet birgün hakettiklerini bulacaktır. Musa’lar elbet birgün onları karanlıklara gömecektir. Hukukçular Derneği olarak, bu haksız ve hukuksuz kararları tanımadığımızı; Mısır halkının iradesini tecellisi olan Muhammed Mursi’nin yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Mısır’daki hukuksuz, illegal kararın derhal kaldırılmasını istiyoruz.

Diğer yandan, Mısır’daki idam kararı sonrası ülkemizde kimi gazetelerin %52 oy oranına idam kararı şeklinde haber yaptığı görülmüştür. Bu hasmane ve mesaj vermeye dayalı idamları öven haberleri kınıyoruz. Gazetecilik faaliyetinin bu denli yozlaşması düşündürücüdür. Darbelerin ülkemize kaybettirdikleri ortadadır. Darbe özlemi çekenlere hatırlatmak isteriz, darbe taraftarlarını da yakar. Kamuoyuna saygı ile arz ederiz.”

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol