Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

HUBUBAT HASAT BAYRAMI

 Hasat bayramı hazırlanan alanda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Bunu folklor ekibinin gösterileri izledi.

Ülkemizde geleneksel olarak kutlanan hasat bayramının çiftçilerimizin bir yıl boyunca, gece-gündüz demeden zor şartlar altında çalışarak, alın terinin hakkını aldığı gün olarak yorumlayan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya, bu bayramın kendileri için gerçek bir bayram olduğunu söyledi.


Çetinkaya; “Hasat bayramı elbette biz çiftçiler için büyük önem arz etmektedir. Bir yılın emeğinin semeresini aldığımız bir gündür. Türkiye’de ve dünyada atarımın önemi ve yeri tartışılmayacak kadar önemlidir. Bununla ilgili olarak, milli ekonominin temeli ziraattır. Bunun içindir ki, ziraatle kalkınmaya büyük önem vermeliyiz. Biz ziraat odası olarak her daim çiftçilerimizin yanında olduğumuzu bir kere daha vurgulayarak, tüm çiftçilerimize hayırlı ve bol kazançlı bir hasat d önemi geçirmelerini temenni ederim” dedi.

 

BUĞDAY, STRATEJİK BİR ÖNEME HAİZ

Şenlik sebebiyle platforma gelen Onikişubat İlçe Müdürü Muhammed Korluelçi, buğdayın stratejik bir ürün olduğunu belirterek, ekimin, hasadın doğru zaman ve yerde yapılması gerektiğini hatırlattı, hasat yapılırken çok dikkatli olunması gerektiğini belirterek, dane kaybının da dikkate alınması gerektiğini söyledi, bunun için çiftçilerin, biçerdövercilerin dikkatli olmasını önerdi. “Aksi halde milli ekonomi bundan zarar görür. Bu bayramın çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyor, bol ve  bereketli kazançlar temenni ediyorum” diye konuştu.



BU BAYRAM SİZİN BAYRAMINIZ

Son olarak platforma gelen Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğluise, 2014-2015 hasat mevsimi sebebiyle yaptığı konuşmada, “Bu yılkı üründen, kaliteden ve rekolteden memnunuz. Nedenine gelince, bol ve yeterli yağışlar aldık. Bu yağışlar çiftçimizin yüzünü güldürdü. Bereketli bir yıl oldu yani. Bölge ortalamasının üzerinde kaliteli ürünler elde ettik. 1.250 bin dekarlık hububat ekimi, çiftçinin yüzünü güldürürken, cumhuriyete tarihinin en veremli dönemini yaşamak bizleri de sevindirdi. 23 milyon tonluk bir rekolte, bereketin göstergesidir” ifadesini kullandı, sonra da biçerdöverlerle hasatta oluşabilecek dane kayıplarının önlenmesi için çiftçilerimizin dikkatli olması gerektiğini ileri sürdü.

Konuşmaların ardından oraklarla temsili ekinler biçildi, bereket duası ile program sona erdi.

Hububata hasat bayramına katılanlar arasında ayrıca, Vali Yardımcısı Ferhat Kurtoğlu, Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, Dulkadiroğlu Ziraat Odası temsilcileri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve mahalle sakinleri katıldı.






Anahtar Kelimeler:
HUBUBAT HASAT BAYRAMI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol