Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

HEYKEL (KAİDE) KALKACAK GİBİ

Özgürlüğün nişanesi olarak yüzyıllarca kalede dalgalanan ay yıldızlı bayrak, Maraş Harbi öncesinde, işgal kuvvetlerinin komutanın emri ile kaldırılmış, haber şehre hızla yayılmıştı.

Av. Mehmet Ali Kısakürek, ‘Alemi İslam’a hitap’ beyannamesini kaleme alırken, Şeyh Ali Sezai Efendi de, ‘Hürriyetin olmadığı yerde Cuma namazı kılınmaz’ fetvasını vermişti.

Bunun üzerine, 28 Kasım 1919 Cuma günü, halk akın akın Ulu Camiye toplanmıştı. Hatip daha hutbeyi okumaya başlamadan, cami içinden ve dışından ‘Kalede Fransız bayrağı olduğu müddetçe, ay yıldızlı bayraksız alemde namaz kılınır mı?’ diyerek kürsüden inmişti.

Bunun üzerine galeyana gelen vatandaşlar, tekbir sesleri ile kaleye akın eden cami cemaatinin arasından Zalhocaoğlu Osman Arslan Beyin omuzlarına basarak yükseldi ve Türk Bayrağı kaledeki layık olduğu yere dikildi. Sonra da Türk Bayrağı gölgesinde namaz kılındı.

İşte Bayrak Olayı dediğimiz hadiseyi canlandıran temsili heykelin (kaide) kaldırılacağı söyleniyor. Muhtemelen kale dibindeki bir yere konuşlanacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol