Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

H.BÜLENT EKEN’LE AFŞİN’DE BİR GÜN!

Hastalarından para almaz, yolda kalanlara yardımcı olur, düşkünleri korurdu. Oğlu, Ecz.Hamit Bülent Eken de babasının manevi mirasını yiyenlerden. İş hayatında ve siyasi yaşamında, babasının iyilikleri çıkmış karşısına. Afşin’de kime sorsanız, kimi dinleseniz, merhum Osman Eken hakkında çok müspet insan hikâyeleri anlatırlar.

Afşin’e indiğimizde, sahibi olduğu Elit Otomotiv’e indik önce. Ejder bey bir alem adem. Daha yaşlı değil belki ama gençliğini dolu dolu, hızlı yaşamış biri. Çapraz ateşe benziyor. Şair Haşim Kalender ile tanışıyoruz burada. Gerçekten ismi ile müsemma kalender bir dost.

Eken Hazır Beton’a gittiğimizde önce yorgunluk çayları geliyor. Sonra öğle vakti, acıkıyoruz, ver elini Pehlivan Alabalık Tesisleri… Bozyer mevkii dedikleri yer. Babası ünlü biri pehlivan olan, bu nedenle de, doğal güzelliklerle iç-içe olmak, doğal,  organik ürünlerle beslenmenin gücüne inanan insanların rağbet ettiği tesisin ismini babasından alan tesis sahibi Halil Karahan, tesise gelen yolun iyileştirilmesini istiyor, bekliyor. Biz de zaten Belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven’in yanına gittiğimizde,  hem tesisten, hem de bu yoldan söz ediyoruz, başkan Güven de yolun iyileşmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söylüyor. Saç tava ve balık müthiş. Zaten doğal güzellik insanı baştan doyurmaya kafi geliyor.





AFŞİN’İ İÇME SUYU SIKINTISINDAN

HURMAN ÇAYI KURTARACAK!

Afşin ilçesinde,  ciddi bir içme suyu sıkıntısı var. Bunu her yerde gözlemleyebiliyoruz. Vatandaşı dinlediğimizde, artık isyan noktasına gelmiş, pet şişe suyuna mahkum ve mecbur edildikleri için veryansın ediyorlar.

İşte, ilçenin içme suyu, bu tesisin içinden geçen Hurman Çayı’ndan karşılanacak.

Başkan Güven, açılacak olan Rabia Parkı’nı gezmemizi öneriyor. Park mükemmel. 10 dönümlük alan üzerine. Vatandaş Başkan Güven’e teşekkür ediyor. (Not: Rabia Parkı  geçtiğimiz hafta içinde hizmete girdi) Bu bölgede ihtiyaçmış. Burada, bize ev sahipliği yapan H.Bülent Eken, baba dostu Recep Erdem (75) ile karşılaşıyor. Merhum Osman Eken’i öve öve bitiremiyor, çok iyiliğini gördüğünü söylüyor. Recep Dede dünya tatlısı bir ihtiyar. Çene çaldık kısaca.





BAŞKAN GÜVEN’İN KAHVESİNİ İÇERKEN…

Nezaket adamı belediye Başkanı Fatih Mehmet Güven kapıda karşılıyor. Ekibi genç, dinamik. Kahvemizi içerken, Başkan Güven’i dinliyoruz gözlerimiz açık. Suyun ilçe için öncelikli ihtiyaç olduğunu biliyor. Projeyi hayata geçirmek için gün sayıyor. Sonra Sarız yoluna geçiyor. Yol dar ve engebeli. Yolun iyileştirilmesi için düşünceleri var. Bir ben soruyorum, bir meslektaşım Neşe Yıldızhan. Başkanın kafasını kaşımaya zamanı yok. Sorumluluğunun bilincinde. Halkın olduğu kadar o da kendine güveniyor. Ne de olsa Malatya’da uzun süre Belediye başkanvekilliği yapmış bir isim. Tecrübesini, bilgi-birikimini ilçesine taşıyacak. 
























Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol