banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

HASTANE FUAYE ALANINDAKİ SERGİ İLGİ ODAĞI OLDU
 KSÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. İsmail Bakan, Prof.Dr. Mustafa Gül, İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, Fakülte Dekanları, Dekan Yardımcıları, Daire Müdürleri, Akademisyenler, Öğrenciler ile Hasta ve Hasta yakınlarının katıldığı sergi ilgi odağı oldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Resim Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Aziz Erkan Güzel Sanatlar Fakültesinin başarılı çalışmalarından örnekler vererek: “Düzenlemiş olduğumuz resim yarışması, bu düzeyde yapılan Türkiye’deki tek yarışma olması ve üniversitemizin sanata ve kültüre verdiği önemin göstergesidir. Üniversitemiz bu yarışma için hatırı sayılır ölçüde maddi kaynak ayırmaktadır. Hepimiz biliyoruz ki sanata yapılan yatırım üniversitelerin büyüklüğünün değil, gelişmişliğinin göstergesidir. Sanat ve kültürün oluşturulması uzun bir süreç, zorlu bir emek gerektirir. Biz 4 yaşında bir fakülte olarak Türkiye çapında bir yarışma düzenleyerek, çalıştaylar, sergiler yaparak, sayamayacağım pek çok şeyi hayata geçirdik. Artık Üniversitemizin vizyonu belli bir Güzel Sanatlar Fakültesi var ve bu vizyonda ilerlerken her zaman bizim yanımızda olan ve desteğini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan’a teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Tutuş, yarışmaya 25 Üniversiteden 161 eserin katıldığını ve bu eserlerin seçici kurul tarafından, biçim-içerik dengesi, özgünlük-orijinallik-yenilik ve taklit eser olmama gibi bir sanat yapıtında olması gerekli olan temel kriterleri dikkate alarak değerlendirdiğini dile getirdi. Prof.Dr. Tutuş konuşmasına söyle devam etti: “Değerlendirme sonucunda, yarışmaya katılan 161 eserden 5’ i başarı ödülü, 5’ i mansiyon ödülü kazanmış ve 55 Adet eser ise sergilenmeye değer görülmüş olup 96 adet eser ise sergilenme dışı kalmıştır. Ülkemizde yaklaşık 100 tane Güzel Sanatlar Fakültesi bulunmakta ancak Türkiye çapında böyle bir yarışma sadece bizim Üniversitemizde geleneksel hale getirilmiş olup bu sene de 11. sini yaparak bu geleneğe devam etmekteyiz. Bünyemizde bulunan Resim Bölümümüzün 10 öğrencisi ilk defa bu yarışmaya resim göndermiş ve bu öğrencilerimizden 2 öğrencimiz Başarı ödülü, 8 öğrencimiz de Sergilenme ödülü kazanmıştır. Bölüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum” dedi. Ayrıca serginin Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Fuaye alanında yapılma aşamasında kendilerine her türlü desteği veren Tıp Fakültesi hocalarına ve Başhekim Prof.Dr. Cengiz Dilber ve ekibine teşekkür eden Dekan Tutuş: “Amacımız emek verilerek yapılan bu biri birinden değerli resimlerin sergilendiği, sergiyi hasta yakınlarının ve ayakta tedavi gören hastaların gezerek sıkıntılarından bir nebze olsun sıyrılabilmelerini sağlamaktır. Rektörlümüzün destekleriyle geleneksel hale getirdiğimiz bu yarışmamıza maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan hocamıza, arka planında görev alan Resim Bölüm Başkanımıza ve hocalarımıza, idari personelimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Son olarak kürsüye gelen KSÜ Rektörü Prof.Dr. Fatih Mehmet Karaaslan ise; “Böylesine güzel bir topluluğu burada görmekten çok memnun oldum, Hepiniz Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti: “ Ben böylesine güçlü bir yarışmanın 11. yılına kavuşmasından dolayı öncelikle arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Sanat bildiğiniz gibi sadece hayatımıza renk katan, estetik katan çalışmalar değildir. Sanat bizim hayata bakışımızda, bize farklı düşünebilmeyi, farklı olabilmeyi öğreten, bize bizim keşfediciliğimizi öğreten, bu özelliğimizi ortaya çıkaran unsurlardır.  Ben bu güzel ortamı sağlayanlara, katılımcılara ayrıca bu serginin hizmete yeni açılan hastanemizin fuaye alanında yapılmasını akıl edenlere ve bunu gerçekleştirenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonraki ödül töreninde Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerinden başarı ödülü alan Fatih Mehmet Diş’e Rektör Karaaslan, Murat Engizek’e Rektör Yardımcısı İsmail Bakan ve Dokuz Eylül Üniversitesinden Gafur Ateş’e Rektör Yardımcısı Mustafa Gül tarafından başarı plaketleri verildi. Kesilen kurdelenin ardından klasik müzik eşliğinde sergiyi gezen misafirlere Dekan Prof.Dr. Ahmet Tutuş ve Resim Bölüm Başkanı Yrd. Doç.Dr. Aziz Erkan tarafından bilgiler verildi.





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol