banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU SARIYERDE KALDI GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

HALK SAĞLIĞINA KANSER TARAMADAN ÖDÜL
 Kahramanmaraş ve Elbistan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), kanser taramalarındaki başarısıyla bir ödüle daha layık görüldü. Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, bu başarısından dolayı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından birincilikle ödüllendirildi.

2012 yılı verilerine oranla, 2013 yılında tarama sayısını 9 kat artırma başarısı gösteren İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Halkın Merkez ve Elbistan KETEM’de verilen bu hizmete ulaşması aracılığı ile bu ödüle layık görülmüştür.

İl genelinde Kahramanmaraş ve Elbistan’da yer alan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM), sağlıklı vatandaşları tarayarak, kanserde erken teşhis ile kanserin erken evrede yakalanması ve kanserden ölümlerin önlenmesi için çalışmalar yürütmektedir.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenlenen ve Ankara Rixos Otelde organize edilen, Ulusal Kanser Haftası Sempozyumunda kanser taraması konusunda Türkiye birincisi olan Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün ödülünü, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan İLİ, İlimiz Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener’e taktim etmiştir.


Kanser taramasında Kahramanmaraş’ın çok büyük atılım yaptığını ve 2012 yılı rakamlarına oranla 2013 yılında 9 kat daha fazla vatandaşa bu hizmeti sunduklarını belirten Dr. Ahmet Yener, Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu ödül hepimizin ödülüdür.” Şeklinde açıklama yapmıştır.

Geçen yıla oranla tarama sayısında 9 kat fazla bir rakama Türkiye genelinde hiçbir ilin ulaşamadığını belirten Yener, şunları söyledi:

 “Kahramanmaraş İl Özel İdaresi tarafından tahsis edilen ödenek ile aldığımız dijital mamografi cihazı Merkez ve Elbistan KETEM’e kurulumu yapıldıktan sonra Merkez ve Elbistan KETEM’de taramaların hem sayısı hem de kalitesini artırmayı planlıyoruz. Diğer yandan Merkez KETEM’i ve Elbistan KETEM’i, yeni binalarına taşıyarak daha verimli ve kaliteli hizmet vermeyi planlıyoruz.”

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından liseler arası başlatılan proje yarışmasının da büyük başarı getirdiğini ifade eden Yener, yarışmaya katılan gruplar arasındaki değerlendirmenin 8-9 Nisan ‘da yapılacağını ve 10 Nisan’da da tüm katılımcıların ödüllerinin verileceğini sözlerine ekledi.

Meral AY
Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü
Kanser Kontrol Birimi
0 344 225 16 10 - 124




Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol