Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

 HALK SAĞLIĞI BİLGİLENDİRME STANDI PİAZZA’DA KURULDU

Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde stant açan Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, toplumda sık görülen hastalıklar, alınması gereken önlemler, anne sütünün faydaları ve kadına yönelik şiddet ve çocuk istismarının önlenmesi konularında halkı bilgilendirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzmanları, toplumda sık görülen hastalıklar ve alınması gereken önlemler ve anne sütünün yararları hakkında vatandaşlara bilgi vermek amacıyla Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’ni seçti. Piazza’da kurulan standa uğrayan ziyaretçilere, hastalıkların yanı sıra, kadına yönelik şiddetin ve çocuk istismarlarının önlenmesi konularında aydınlatıcı bilgiler aktarıldı.

“İKİ DURAK ÖNCE İN, SAĞLIĞA ADIM AT”

Çağımızın hastalığı obezite ile mücadele konusunda vatandaşlara bilgiler veren uzmanlar, “İki Durak Önce İn, Sağlığa Adım At” başlıklı afişler ile halkın ilgisini çekmeyi amaçladıklarını belirten Halk Sağlığı Uzmanları; “Hareketsizlik ve buna bağlı olarak gelişen obezite çağımızın en büyük sorunu. Kalp, damar, şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlığın gelişmesinde başrol oynayan obeziteye karşı hareketli bir yaşama dikkat çekmek istiyoruz. İnsanlarımızın,  toplu taşıma araçlarından gidecekleri yere varmadan  iki durak önce inerek yürümelerini öneriyoruz. Fiziksel aktivitenin sayılmayacak kadar yararları vardır. Kilo alınmasını engellediği gibi, kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kendine güveni sağlar. Stresten arınmaya yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Kadın ve Çocuğa Karşı Şiddet ve İstismara Dikkat Çekildi

Kahramanmaraş Piazza ziyaretçilerinin büyük ilgi gösterdikleri etkinlik sırasında Halk Sağlığı Müdürlüğü Uzmanları, kadına şiddet ve çocuk istismarı konularında da çalışmalar yaparak; kadına şiddetin türleri, şiddet karşısında kadının sergileyeceği davranışlar ve başvuracağı kurumlar hakkında çeşitli bilgiler aktararak, kadınların yalnız olmadığını vurguladılar.

Kadına şiddete tepkinin simgesi olarak boyunlarına beyaz bir atkı takan Halk Sağlığı Uzmanları, çocuk ihmali ve istismarı konularında da anne ve babaları uyardılar. Uzmanlar kadına ya da çocuğa şiddet ve istismarın uygulandığı durumlara tanık olanların, bu durumu en kısa zamanda yetkili makamlara haber vermemesinin de kanunlar karşısında suç olduğunu belirttiler.

İlk 6 Ay Anne Sütü Önemli!

Anne sütünün önemi hakkında da aydınlatıcı bilgiler veren Kahramanmaraş Halk Sağlığı Uzmanları, bir bebeğin ilk 6 ay boyunca anne sütünden başka besine ihtiyacı olmadığının altını çizerek, anne sütünün önemini vurguladılar. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol