banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

HAC BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
 Necip fazıl Kültür merkezinde gerçekleştirilen seminerler üç gün devam edeceği belirtilirken,  İl Müftüsü Muhammet Gevher in konuşmasında duygulu anlar yaşandı.

 

Seminerde İl Müftümüz Muhammet Gevher, İbadet bilinci ve hac ibadeti, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Beyazıt Kanat, İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Çalışkan, Uzman Vaiz İsmet Kalkan, Kuran Kursu Öğreticisi Neslihan Utangan, Eğitim hemşiresi Fatma Hozulu, Hac yolculuğuna çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık,  genel olarak hac menasiki görevleri ve bunların hikmetleri, Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci,  Hac’da dikkat edilmesi gereken sağlık kuralları konularında bilgi verdiler.

 

İl Müftüsü Muhammet Gevher’in duygu yüklü konuşması salonda büyük beğeni topladı, duygulu anlara sahne oldu. Gevher hac işini dünyada en iyi yapan Ülke olduklarının da altını çizerek, “Orada çok dua edin. İslam âlemi yanıyor, samimiyetle dua edin. Memleketi bozmak isteyenler var onlara da dua edin ıslah eylensin. Memleketimize şehitler gelmesin. Cahiliye döneminde bile haram aylar var işte Ramazan ayı yaklaştı, İslam âlemi bir birini öldürüyor, hep birlikte bunlara dua edin. Ne mutlu sizlere ki bu yıl bu kutlu yola gitmeye hak kazandınız. Çok şanslısınız. Gittiğiniz yolun ne kadar güzel bir yol olduğunun farkında olun, orada nice âlimler, Allah dostları vardır. Biz kimiz, nereye gidiyoruz, ne için gidiyoruz bunların bilincinde olalım. Hacca giderken bizleri de orada ki insanları da Allahu Teâlâ’nın davet ettiğini unutmayalım. Bu nedenle orada bulunan bütün insanlara saygılı olun.

 

Sizler oraya arınmaya gidiyorsunuz. Öncelikle sizlere birbirinize saygıyı sevgiyi tavsiye eriyoruz. Bilin ki sizler gidemeyen insanlar içinde o güzel yolculuğa çıkıyorsunuz. Sağlıcakla gidin, sağlıcakla gelin. Allahu Teâlâ sizi annenizden doğduğunuz gibi tertemiz eylesin dedi ve bütün İslam âleminin mutluluğu, huzuru için dua edin, haccınız mebrur sa’yınız meşkûr olsun.”dedi.

Müftü Muhammet Gevher konuşmasının sonunda yaptığı duada; “Allah ömrünüzü bereketlendirsin. Allah makbul ve mebrur bir hac yapmayı sizlere nasip eylesin. Allah evlatlarınızı ve torunlarınızı hayr eylesin. Allah dinimize, devletimize zeval vermesin. Ya Rabbi, kimsenin yoluna değil, Ağanın-Beyin, Ahmet’in-Mehmet’in, Şunun- Bunun yolunda değil sıratı müstakiminde bizleri daim eylesin. Sıratı Müstakime bağlı kalalım ki, tevhit dini islamın gölgesinde nasibimizi alalım.”

 

Seminerin koordinatörlük görevi ise il Müftülüğü Hac bürosu memuru Cahit hayırseverin büyük özverisi ile gerçekleştiriliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol