banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

GÜVEN; RAMAZAN MAĞFİRET VE BEREKET AYIDIR
    Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven Ramazan ayının gelmesi münasebetiyle yazılı mesaj yayınladı.

Güven Mesajı’nda;

   “Toplumsal birlikteliği sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı Ramazan ayını hep birlikte karşılamanın mutluluğu içindeyiz. İnsanlar arası ilişkilerde sevgi, saygı ve hoşgörü son derece önemlidir. Ramazanda ahlaki ve manevi duygularla donanımlı hale gelen insan, bireysel ve toplumsal hayatında doğruluk, dürüstlük ve adalet değerleri çerçevesinde yaşamayı kendine bir ideal olarak görür. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da toplumsal hayata olumlu etkiler olarak yansır. Ramazan ayının güzelliklerinden ve hayatımıza getirdiklerinden birisi de mali yardımlaşma ve dayanışma boyutudur.  Ramazan ayı, zekâtların ve sadakaların verildiği bir aydır. İnsanlar genelde bu ayda daha fazla hayır ve hasenat işlemeye, fakir ve fukarayı düşünmeye çalışırlar. Ramazan ayı, en çok hayır ve yardımların yapıldığı aydır. Hayatımızda önemli yeri bulunan Ramazan ayı, kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının, kardeşliğin ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir dönemdir. Bu vesileyle, dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe inancımızı her koşulda korumalıyız. Türk ve İslam dünyasını ortak düşünce ve değerlerde buluşturan Ramazanda, barışın ve hoşgörünün sürekli kılınması, toplumun tüm katmanlarında uzlaşma kültürünün yerleşmesi için üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Ramazanın anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı Ramazan günleriyle sınırlı tutmayarak hayatın her döneminde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız” ifadelerini kullandı.

   Belediye Başkanı Güven mesajına şu cümlelerle devam etti; ”Toplum hayatında huzur, yardımlaşma ve paylaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. bu mübarek ay, tüm İslam dünyası için el ele vermek ve kaynaşmak için bir vesiledir. Ramazan ayının tüm hemşerilerime hayırlar getirmesini diliyor, ülkemiz milletimiz, şehrimiz için güzelliklere vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol