banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ

Bu haber kez okundu.

GÜNEŞİN ÇOCUKLARINA KOŞAN AYDINLIK İNSANLAR
 Marmara Üniversitesi Öğrencileri tarafından kurulan Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü’nün son durağı Pazarcık İlçesi Yumaklıcerit Mahallesi İlköğretim Okulu oldu.  

Sevim Ak’ın Güneşin Çocukları isimli kitabından esinlenerek yine bu isimle kurulan Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü üyesi fedakar öğrenciler, ayda 2 defa kilometrelerce yolları kat ederek Anadolu’nun Güneş Çocuklarına umut ve sevinç olmak için bütün imkanlarını seferber ediyor.

15 Mart 2010 tarihinde Marmara Üniversitesi öğrencileri tarafından kurulan Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, bu güne kadar toplam 49 ilde yaklaşık 80 İlköğretim Okulu’na giderek kütüphane kurdu, çeşitli etkinlikler düzenledi, çocuklarla oyunlar oynadı, öğrencilere ve velilerine eğitimler verdi.

Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü üyesi üniversite öğrencileri, binlerce öğrenciye ulaşarak, on binlerce kitap ve yine on binlerce çeşitli hediyeler dağıttı.

Kulübün son durağı olan Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi Yumaklıcerit Mahallesi’ndeki veliler ve öğrenciler uzaklardan kendileri için gelen gençleri hayranlık ve takdirle karşıladı. Öğrenciler abileri ve ablaları tarafından verilen sağlık, tarih ve genel kültür gibi farklı alanlardaki eğitimleri ilgiyle dinlerken sıra oyunlara geldiğinde adeta coştular. Veliler ise hiçbir karşılık beklemeden mahallelerine kadar gelerek hem kendilerine hem de çocuklarına vakit ayıran, hediyeler dağıtan gençleri takdir edip yaptıklarını ve anlattıklarını can kulağıyla dinledi. Minikler verilen eğitimler ile bilgilerine bilgi kattı, liseye ve üniversiteyi kazanmanın sanıldığı kadar zor olmadığını bizzat abilerinden ve ablalarından dinledi.

Yaptıkları çalışmalarla taktir toplamaya devam eden Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü üyeleri hedeflerini büyüterek faaliyetlerini “Bir Çocuk Bir Umut Derneği” adı altında devam ettirmeyi hedefliyor.

“ÇOK FARKLI KOŞULLARDA VE ÇOK KÜÇÜK BİR GRUPLA KURULDU VE ŞU AN GİT GİDE BÜYÜYORUZ”

Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü Başkanı Özge Ataman yaptıkları faaliyetler ve kulüpleri hakkında verdiği bilgide şunları dile getirdi:  “15 Mart 2010’da kurulduk, çocuk kitabı yazarı Sevim Ak’ın Güneşin Çocukları kitabından esinlenerek bu isimle kurduk. Bu kitabın içeriğinde yatılı bölge ilköğretim okullarından bahsediliyor ve bu kitaptan etkilenip Yatılı bölge ilköğretim okulundaki çocukların hikâyelerinden etkilenip biz yollara düşmeliyiz, bir şeyler yapmalıyız dedik ve kulüp böyle kuruldu. Çok farklı koşullarda ve çok küçük bir grupla kuruldu ve şu an git gide büyüyoruz. 5 yılın sonunda gönüllü olan öğrencilerimiz artık mezun olmaya başladı. Diş hekimimiz, Avukatımız, Öğretmenimiz oldu. Artık gittiğimiz köy okullarında gönüllülerimizden insanlar bulmaya başladık. Keza bu projede diş hekimi olup da Gaziantep’e atanan arkadaşımız bizimle beraber geldi. Gittiğimiz köy okullarında 4-5 saatlik bir etkinlik programı hazırlıyoruz. Bu programın içeriğinde çocuklara bilim, sanat, fen, sohbet, geleceğe mektuplar, edebiyat aklınıza gelecek her şeyi yapıyoruz. Ama aslında bizim bu etkinliklerde bir şey öğretmek gibi bir amacımız hiç yok evet bir şeyler anlatıyoruz ama amacımız onlarla bir yakınlık kurmak ve üniversiteli abi, abla olarak onları kendimize özendirmek. 49 tane ilde bu tip faaliyetlerde bulunduk ve burası yaklaşık 80. Köy okulumuz, çok fazla yer gezdik. Her ay en az 1 proje yapıp 2 il gezip 3 tane köy okuluna ulaşıyoruz.”  

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ŞU ANDA COŞKUSUNU HEP BERABER YAŞADIK”

Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerini yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik ederek şunları ifade etti:  “ Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü, Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinlik. Marmara Üniversitesinin öğretim üyeleri, öğrencilerinin ve mezunları tarafından oluşturulmuş bir kulüp. Türkiye genelindeki özellikle değişik köy ilköğretim okullarını ziyaret ederek bu okullardaki öğrencilere ve özellikle velilere bilgilendirme toplantısı ve onlarla sosyal etkinlikleri yürütme kapsamında bir çalışma yürütüyorlar. Bu çerçevede bu ayki etkinliği de ilçemizi ve ilçemizdeki Yumaklıcerit İlköğretim Okulumuzu gündeme almış durumdalar. Biz etkinliği Pazar günü düzenlemeleri vesilesi ile Belediye Başkanımızla beraber nazik davetlerine icabet etmiş bulunduk. Öğrencilerimizin şu anda coşkusunu hep beraber yaşadık. Bir Pazar gününü dolu dolu ve mutlu geçirmelerine vesile oldukları için teşekkür ederek. Anladığım kadarıyla velilerimiz de Türkiye’nin değişik fakültelerinde değişik alandaki uzman kişilerin sağlamış oldukları bu eğitim imkanından dolayı oldukça mutlu gördük. “

Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü Başkan Yardımcısı Dilara Bektaş: “ Öğrencilerin etkinlik sırasındaki heyecanlarını anlayabiliyoruz, mutlu olduklarını görebiliyoruz. Ayrıca öğrettiğimiz şeyleri etkinlik sırasında çeşitli sorularla kontrol ediyoruz. Ve öğrendiklerini verdikleri cevaplardan güzelce anlayabiliyoruz. Hem bilgi olarak bir şeyler kattığımızı hem de güzel vakit geçirdiklerini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.  

“KULÜBÜN BU YIL DERNEKLEŞMESİNİ İSTİYORUZ”

Güneşin Çocuklarına Yardım Kulübü kurucularından Muhammed Arıkan Alcı ise şunları konuştu: “ 5 yılda 49 ilde 78 tane köy okulu ve yatılı bölge okulunda çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Bu etkinliklerde biz okullarda hem kütüphane kurarken hem çocuklara bireysel hediyeler, ana sınıflarına oyuncaklar, spor malzemeleri bırakırken bunlardan daha önemlisi olan biz çocuklara umut verdik. Öğretmenler ve velilere de sunumlar yaparak bunlara da çocuklarına inanmalarını ve çocuklarını sevmelerini anlattık. Bu gün Yumaklıcerit’teyiz, Kahramanmaraş’a ilk kez geliyoruz, dün de Gaziantep’teydik ve bundan sonra da projelerimiz düzenli şekilde her ay 2 ile giderek yapacağız.  Kulübün bu yıl dernekleşmesini istiyoruz, “Bir Çocuk Bir Umut Derneği” adı altında da aynı yaptığımız etkinliklere yolumuza devam etmek istiyoruz.”

TEK CÜMLE İLE ÖZET: “ÇOCUKLARIN OKUYUP BİZLERİ GEÇMELERİNİ SAĞLAYABİLMEK”

Marmara Üniversitesinden mezun olan ve şu anda iş hayatına atılan kulüp gönüllülerinden Avukat Gökhan Dinç şu şekilde konuştu:  “Biz aylık olarak köy okullarına ve yatılı bölge okullarına gidip faaliyetler düzenliyoruz. Bu faaliyetlerimizin asıl amacını tek cümleyle özetlersek; çocukların okuyup bizleri geçmelerini sağlayabilmek. Çocuklar okudukça, bir yerlere geldikçe biz mutlu oluyoruz. Üniversiteye gidebileceklerini, aslında bunun zor olmadığını onlara anlatıyoruz. Kulübümüz sosyal sorumluluk alanında 2 yıl üst üste birincilik aldı. Bunun dışında 3 binin üzerinde gönüllüye sahip oldu. Bizim için en büyük başarı gittiğimiz çocukların güzel yerlere geldiğini görmek, bunları da görüyoruz.”

“ANADOLU’DA ÇOK DAHA KISITLI İMKANLARLA ÇOK DAHA ZOR İŞLER YAPILDIĞINI GÖRDÜK”

Yine Avukatlık yapan Doğuş Can Çiçekli de düşüncelerini şu şekilde ifade etti:  “Öğrencilik dönemlerimizden beri bu işin içerisindeyiz, ben yaklaşık 3,5 yıldır bu kulübün gönüllüsüyüm. Anadolu’da dokunmaya değer bir sürü şey olduğunu fark ettik, maalesef imkanların büyükşehirlerdeki kadar büyük olmadığını, Anadolu’da çok daha kısıtlı imkanlarla çok daha zor işler yapıldığını gördük ve biz de elimizden bir şey gelir mi diye düşündük. Güneşin Çocuklarına Yardım kulübü de bu amaçla kurulmuş bir kulüptür. Hiçbir ideoloji, hiçbir siyasi oluşum, hiçbir oluşumdan destek almadan tamamen öğrencilerin kendi emekleriyle ve tamamen karşılıksız verilen desteklerle yürütülen bir kulüptür. Buraya getirilen her kitabın, her hediyenin üzerinde öğrencilerin emeği vardır. Bizim için en önemli, en büyük amaçladığımız o çocukların söylediklerimizi akşam düşünmesi, sabah uygulaması, üniversiteye devam etmesidir. Bizim amaçlarımızdan biri gönüllü olarak gittiğimiz okullarda birindeki çocukların gün gelip bizim kulübümüzde gittiğimiz yerlere gitmesi yani bu döngüyü oluşturmak. Yavaş yavaş geri dönüşlerde alıyoruz, çocuklarda olumlu mektuplar geliyor.”

“BİR İNSANA UMUT KATABİLMEK, ONUN İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAK GÜZEL BİR DUYGU”

Gönüllü öğrencilerden Veyis İmrek de : “Yaptığımız projeler ülkenin ekonomik, sosyolojik ve eğitimsel problemlerini görmemize neden olan imkanlar sundu bize.   Aynı zamanda insanlara yardım edebilmek, buna temas edebilmek ayrıcalığını kattı bize. Bu tarif edilemez bir duygu, kelimelerle anlatılabilecek bir şey değil. Bir çocuğun gülüşünün bir insana verebileceği mutluluk tarif edilemez bir duygu. Bir insana umut katabilmek, onun için bir şeyler yapmak, bunu karşılıksızca yapmak güzel bir duygu.” diye konuştu.

Pazarcık Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe, Pazarcık Belediye Başkanı Yakup Hamdi Bozdağ’ın da katıldığı etkinliğe özellikle Yumaklıcerit sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlik sonunda geriye, velilerin yüzünde mutlu, öğrencilerin yüzünde sevinçli, kulüp üyelerinin yüzünde ise hem gururlu hem de huzur dolu bir tebessüm kaldı. (M. Serhat TOPALCA)

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol