Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

GÖKSUN’UN ÇEHRESİ VE KADERİ DEĞİŞECEK
30 Mart mahalli seçimleriyle birlikte elması, tarihi ve doğası ile ünlü şirin ilçemizin Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, 1,5 yılda halka yapmayı taahhüt ettiği hizmetlerin yüzde 60’ını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Şimdi de yeni projelerle ilçenin çehresini ve kaderini değiştirmeye adamış kendini. İşte bunlardan örnekler:

 

SÖZLEŞMESİ YAPILAN VE İHALE SÜRECİ BAŞLAYAN PROJE İLE MESİRE ALANINDA;

 

40 adet kapalı barbekülü çardak ve kameriye, 13 adet köprü, 100 adet demir direkli aydınlatma, 50 adet set üstü armatür, 3 adet su altı için LED şerit armatür, 75 metretül demir ferforje, 1 adet ferforje giriş kapısı, 40 adet çöp kutusu, 120 metrekare duvar kaplama, 80 adet çardak içi bank, 40 adet çardak içi piknik masası, 72 metretül duvar üzeri ahşap şerit, 300 metretül sınır elemanı, 500 metretül yürüyüs yolu, 1 adet Aquapark, 1 takım çocuk oyun Parkı yaparak başta Göksunlu vatandaşlarımız olmak üzere bölge halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz.

 

GÖKSUN KÜLTÜR MERKEZİNE KAVUŞUYOR

 

İlçemizin en büyük eksikliklerinden biri olan Kültür Merkezi sorununu çözmek için başlattığımız çalışmalarda nihayet sona geldik. Proje çalışması biten ve önümüzdeki günlerde ihale ilanına çıkacağımız Kültür Merkezi projesini 2016 yılında hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

 

Eski Orman Deposu alanında, Kültür ve Turizm Bakanlığından yüzde 50 hibe desteği ile 3 kat olarak inşa edeceğimiz Kültür Merkezi; 500 kişilik Konferans Solonu, Bay-Bayan hazırlık odaları, İdare Ofisleri, Fuaye ve Sergi Salonu, Kütüphane, İnternet Salonu, Fitness Salonu, Fitness Salonuna özel soyunma odaları ve duş, 2 adet Atölye, 3 adet Derslik, Bay-Bayan WC’ler ile Engelli WC’leri ile 25 araçlık otoparktan oluşmaktadır.

 

ARKEOLOJİK SİT ALANI UYGULAMASI KALKTI

 

Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 30.05.2011 tarihinde aldığı karar ile 2’nci derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilen, Tepebaşı Mahallesi ile Kayabaşı ve Pınarbaşı Mahallelerinin bir bölümünde ki uygulama kaldırıldı.

 

Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleri ile başlatılan hukuki mücadele sonuç verdi ve Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 28.08.2015 tarihli kararı ile kaldırıldı.

 

07.10.2013 tarihinde yapılan 1/1000 ölçekli Göksun Merkez ve Çevresi İmar Planı Notunda; Arkeolojik Sit Alanı olarak görüldüğü için imar dışı kalan bölge, İmar Planı yapılarak imara açılacak ve yapılacak olan proje ile Göksun’a ve Göksun'luya yakışır hale getirilecek.

 

ARAMA KURTARMA EKİBİ KURUYORUZ

 

Belediyemiz ve Göksun Kent Konseyi ile Bakü Tiflis Ceyhan Boru Hattı (BTC) Şirketi ile işbirliği içinde, “Göksun Arama Kurtarma Ekibi” kuruyoruz.

 

Tarihi ipek yolu üzerinde, Akdeniz-İç Anadolu-Karadeniz-Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan stratejik öneme sahip bir geçiş noktasında bulunan, ayrıca coğrafi yapısı nedeniyle zor arazi şartlarına sahip, kış ayları bol kar yağışlı ve sert geçen ilçemizin en büyük eksiklerinden biri de “Arama Kurtarma Ekibi” olmamasıdır.

 

Bu eksikliği ortadan kaldırmak için Belediye Başkanımız Hüseyin Coşkun Aydın’ın talimatı ile hayata geçirilen proje ile Ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların standartlarına uygun uygun şekilde her an hizmete hazır 6’şar kişilik 2 arama kurtarma ekibi oluşturuluyor. İtfaiye erleri ve zabıta görevlilerinden oluşacak 12 kişilik ekip, projede önerilen eğitim ve donanımlar sonrasında bölgede yaşanan kaza ve afetlerde görev alacaktır.

 

Uzmanlar tarafından verilecek ve toplam 56 saat sürecek eğitim programının salon eğitimi kısmında ekip personellerine;

 

Bağlama ve Düğüm Teknikleri, Yüksekten İniş Teknikleri ve İstasyon Kurma Teknikleri, Yükseğe Çıkış ve İstasyon Kurma Teknikleri, Yatay bir noktadan başka bir noktaya transfer ve İp İstasyon Kurma Teknikleri, Arama Kurtarma Ekipmanları Kullanım Becerileri, Kırma, Delme, Kesme, Kuyu ve Dar Alanlardan Kurtarma, Trafik Kazalarına Müdahale.

 

SAHA ÇALIŞMASI BÖLÜMÜNDE İSE;

 

Uygulamalı Temel Afet Bilinci Eğitimi, Bina Yapı Tarzları, Bağlama ve Düğüm Teknikler, Yüksekten İniş, Arama Kurtarma, Trafik Kazaları konularında eğitim verilecek.

 

Eğitimi tamamlayarak Sağlık Bakanlığı onaylı sertifika alacak olan ekip personelleri;

 

Doğal afetlerde ve kazalarda arama kurtarma gerektiren tüm olaylarda, dağ ve doğa olaylarında, meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi büyük afetlerde profesyonel bir yaklaşım ruhu ile başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken en uygun koşulları sağlamak, doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak,  kazazedelere temel ilk yardım desteğini sağladıktan sonra, emniyetli ortam koşullarına naklini yapmak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek ekibimizin temel amacıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol