banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

GÖKSUN’DA 4. ELMA FESTİVALİ
 Festival, Göksun Belediyesi önünden yürüyüşle başladı. İlçe Kaymakamı Cengiz Ayhan, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, ilçe protokolü, davetliler ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci, Atatürk Caddesi, Cumhuriyet Meydanı ve Ayhan Taner Ekici Bulvarı üzerinden yürüyerek çevre yola ulaştı. Burada Kaymakam Ayhan ve Başkan Aydın, yolcu otobüsündeki vatandaşlara Göksun Elması hediye ederek hayırlı yolculuklar diledi. Yürüyüş festivalin yapılacağı Belediye İş Merkezi Meydanında son buldu.

 

Kaymakam Cengiz Ayhan, festivalde yaptığı konuşmada, Göksun’un ülke genelindeki üretim kapasitesi açısından sayılı il ve ilçeler arasında yer aldığını söyledi.

 

BİR MARKA DEĞER OLUŞTURMAK

 

Düzenlenen bu etkinlikle Göksun Elmasını, ülke çapında ve ihraç edildiği ülkelerce tanınan, bilinen, talep edilen ürün haline getirmeyi ve bir marka değer oluşturmayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Ayhan, şunları kaydetti:

 

“İlçemizde, birçok çeşitlilikte 1 buçuk milyon elma ağacı bulunmaktadır. Her geçen gün üretim kapasitesi artmakta, yeni elma bahçeleri kurulmakta ve yeni yatırımcılar gelmektedir. Tarımsal ürün olarak elmamız birçok çiftçimize, köylümüze ve ilçemize büyük bir ekonomik katkı sağlamaktadır. Desteklerle ve yapılacak tanıtımlar ile yetiştirilen elmanın üretimini arttırmayı ve ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.”

 

Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın da yaptığı konuşmada, Göksun’un, tarihi geçmişi ve doğal güzelliklerinin yanında, son yıllarda yetiştirdiği birçok tarım ürünü ile de adından söz ettiren bir ilçe haline geldiğini söyledi.

 

Bu ürünlerin başında, rengi, aroması ve tadıyla ihracatta tercih edilen Göksun Elmasının geldiğini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

 

“İlçemizde yaklaşık 32 bin dekar alanda modern tekniklerle yetiştirilen Göksun Elmasının yıllık rekoltesi yaklaşık 45 bin ton civarındadır. İlçemizin iklim koşullarına bağlı olarak gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle özellikle elmaya renk veren 'antesion' oluşumunda ilçemiz üstün özelliklere sahiptir. Bu nedenle Göksun elması daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olmaktadır. İşte bu nedenle Göksun'da üretilen "Red Chief", "Starkrimson" ve "Starking" çeşidi elmalar, ihracatın yanı sıra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde Göksun Elması olarak talep edilmektedir.

 

BAŞKAN AYDIN; “ÖZVERİLİ ÇALIŞMANIN VE EMEKLERİN ÜRÜNÜ”

 

Göksun’da ulusal boyutta önemli bir yere sahip bir festival yapılmasının en önemli aktörlerinin üreticiler olduğunu belirten Başkan Aydın, şöyle devam etti:

 

“Göksun’da ulusal boyutta önemli bir yere sahip bir festival yapılıyorsa, bu üreticilerimizin özverili çalışmaları ve emeklerinin ürünüdür. Onlar, gecelerini gündüzlerine katarak yıl boyu verdiği emeklerin sonunda, elmas değerinde elmalar üreterek ilçemizin tanıtılması ve ekonomisine katkı noktasında üzerine düşen görevi yerine getiriyorlar. İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizlerde, elde edilen bu ürünlerin en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve pazar oluşturmak sureti bu festival çalışmalarını birlik ve beraberlik içinde yürütüyoruz.”    

 

Başkan Aydın, ülkemizde yaşanan terör olaylarına da değindiği konuşmasında, “Diyarbakır’ın Lice ilçesinde teröristler tarafından yola daha önceden tuzaklanan bombanın patlatılması sonucu şehit olan, Türkoğlu’lu hemşehrimiz 23 yaşındaki J. Uzman Erbaş İbrahim Bağcı’ya Yüce Allah’tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Festival’de Kahramanmaraş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Kıllı’da birer konuşma yaptılar.

 

SİYASİLERİN MESAJLARI DA OKUNDU

 

Festivale katılamadığı için telgraf gönderden, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak ve Nursel Reyhanlıoğlu, Türk Parelenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil ve Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam’ın mesajları da okundu.

 

Konuşmaların ardından festival kurdelesi kesilerek, protokol üyeleri festival kapsamında açılan stantları ziyaret ederek bilgiler aldı.

 

Festivale, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ertan Atalar, Kahramanmaraş Tarımsal Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Gezginç, Afşin Belediye Başkan Vekili Adnan Özdemir, Kamu Kurum Amirleri, KSÜ Ziraat Fakültesi Öğretim Üyeleri, elma üreticileri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

 

Festival, en iyi kırmızı ve en iyi sarı elma kategorilerinde düzenlenen yarışmalarda dereceye güren üreticiler ile festivale katkı sağlayan sponsor ve katılımcılara ödül ve belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol