Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

GÖKSUN BELEDİYE BAŞKANI AYDIN; “İLKEMİZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN BELEDİYECİLİĞİDİR”

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından çalışmalarına aralıksız devam eden Hüseyin Coşkun Aydın Başkanlığındaki Göksun Belediyesi, geride bıraktığımız 2019 yılında bir taraftan yeni belediye hizmet binası inşasının devamı, yol yapımları ve onarımları ile park çalışmalarını aralıksız sürdürürken, diğer taraftan da yeni projelerini hayata geçirmek için önemli adımlar attı. Bu projeler içinde hiç kuşkusuz en büyük öneme sahip ve Bakanlıklar işbirliği ile hayata geçirilmesi gereken iki projeden biri Doğalgaz diğeri ise Toplu Konut (TOKİ) Projesidir.

Özetle hatırlatmak gerekirse yeni dönem projelerini, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın manifestosu doğrultusunda hazırlayan Başkan Aydın'ın 10 kategori altında toplam 47 projesi bulunuyor.

YENİ HİZMET BİNASININ AÇILIŞI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Başkan Aydın'ın birinci dönem projeleri arasında ilk sırada yer alan ve Göksun tarihinin ilk belediye hizmet binası olarak projelendirilip inşa edilen Yeni Hizmet Binasının açılışı için geri sayıma başlandı. Yeni hizmet binası, Başkan Aydın’ın tarihi geçmişi Asurlar ve Genç Hititlere kadar dayanan ve 21 Kasım 1907 tarihinde Sultan Abdülhamit Hanın iradesi ile ilçe statüsüne kavuşan Göksun için olmazsa olmaz projelerinin en başında yer alıyor.

Projelerini Göksun’un sahip olduğu tarihi geçmişi ve izlerini taşıdığı Türk İslam medeniyetine göre şekillendirdiklerini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti: “Kahramanmaraş’ın en kadim ilçelerinden biri olan Göksun, Asur ve Hititlere kadar dayanan birçok medeniyetin izlerini taşıyan bir ilçedir. Roma ve Bizans kaynaklarında Cocusus olarak geçen Göksun Selçuklular zamanında Türklerin eline geçmiş, Dulkadiroğulları Beyliği’nin ortadan kaldırılmasından sonra da Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Askeri, ticaret ve göç yollarının üzerindeki konumu nedeniyle her dönem cazibe merkezi olan Göksun, 21 Kasım 1907 tarihinde Sultan II. Abdülhamid’in iradesiyle ilçe statüsüne kavuşmuştur. Belediye Başkanı olmayı hayal ettiğimiz günlerde başladığımız proje çalışmalarımızı, ilçemizin sahip olduğu tarihi geçmişi ve izlerini taşıdığı Türk İslam medeniyeti anlayışına göre şekillendirdik. Bunlardan bize göre en önemlisi yeni hizmet binası projesidir. Göreve geldiğimizde 107 yıllık bir ilçe olan Göksun’un belediye hizmet binası olarak projelendirilerek inşa edilen ilk hizmet binasını yapmak bize nasip oldu. Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile günümüzün ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek özelliklerde 3 katlı, toplam 5 bin metrekare kapalı alanlı planladığımız yeni hizmet binasını 2015 yılında projelendirdik. 2018 yılı ilkbaharında temelini attığımız binamızın inşaatı yüzde 99 oranında tamamlandı. Yüklenici firma tarafından elektrik, elektronik, ısıtma, soğutma, mekanik ve sıhhi sistemlerin testleri yapılarak hizmete hazır hale getiriliyor. Test çalışmalarının ardından mefruşatını da hızla tamamlayarak inşallah halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. İlkbaharda DSİ işbirliği ile yapacağımız içerisinden Göksu Çayı’nın geçtiği modern peyzaja sahip bahçesiyle de eşsiz bir güzelliğe sahip olacak yeni hizmet binasının ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

GÖKSUN DOĞALGAZ'A KAVUŞTU

Başkan Aydın’ın birinci dönem projelerinden olan ve ikinci döneminde de Çevre ve Şehircilik başlığı altındaki en önemli projelerinden biri olan Doğalgaz Projesinde mutlu sona ulaşıldı ve Bahçelievler Mahallesinde doğalgaz kullanılmaya başlandı.

Ekim ayında ARMADAŞ tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında bugüne kadar; 3 bin 350 metre çelik hat boru (4” ve 6”), 13 bin 500 metre ana hat borusu (PE40, PE63, PE90 ve PE125), 3 bin 750 metre servis hattı borusu (PE20, PE32) ile 300 adet hane servis kutusu bağlantısı yapıldı. Bahçelievler Mahallesinde doğalgazı kullanımına hazır hale getiren ekipler, Kurtuluş, Cumhuriyet, Tepebaşı ve Kayabaşı Mahallelerinde ise çelik hat boru çekimini tamamladı.

ARMADAŞ, Bahçelievler mahallesinin gazını Cumhuriyet Mahallesine kurduğu CNG depolama sistemiyle sağlarken, ana iletim hattı ihalesinin BOTAŞ tarafından Mart ayında yapılması planlanıyor. Afşin'den gelecek hatla ilgili Çataltepe bölgesinde A tipi A-RMS yüksek basınç istasyonu kurulacak ve buradan orta basınç sitemi ile tüm mahallelere dağıtımı yapılacak.

TEK AMACIMIZ VAR HEMŞEHRİLERİMİZİ MUTLU ETMEK

Göksun'un temel sorunlarını kısa sürede çözüme kavuşturup turizm ve ekonomiye dayalı projelere ağırlık vermeyi amaçladıklarını belirten Başkan Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Göksun halkına karşı mahcubiyet yaşatmadan verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmenin onurunu yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal ve Kahramanmaraş Milletvekillerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Biz ne söylemişsek onu yapmaya gayret ediyoruz ve Allah'ın izniyle de yapacağız. Amacımız Göksun'un temel sorunlarından olan doğalgaz ve kanalizasyonu bitirip, Göksu'nun ekonomiye katkı sağlayacak projelerle buluşmasına, yaz ve kış turizmine ev sahipliği yapmasına yönelik faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bizim tek amacımız var hemşehrilerimizi mutlu etmek. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bizim insan odaklı düşüncelerimiz devam edecek. İnsan varsa hizmet var mantığından hareketle Rabbimin de inayetiyle biz yolumuza devam edip halkımıza güzel hizmetleri sunmaya gayret edeceğiz.”

TOKİ GÖKSUN’A 350 SOSYAL KONUT İNŞA EDECEK

Toplu Konut (TOKİ) Projesi de Doğalgaz Projesi gibi Başkan Aydın’ın birinci dönem projelerinden olan ve ikinci döneminde Çevre ve Şehircilik başlığı altındaki en önemli projelerinden biri. Göksun Belediyesi tarafından söz konusu projenin hayata geçirilmesi için 2014 yılından itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı nezdinde yürütülen çalışmalarda mutlu sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen, ‘Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi kapsamında Göksun’a toplam 350 konut inşa edilecek.

KARARLI MÜCADELEMİZİN KARŞILIĞINI ALDIK

Yürüttükleri kararlı mücadelenin karşılığını aldıklarını ifade eden Başkan Aydın, toplu konut projesiyle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “TOKİ konutları, birinci dönem projelerimiz içinde yer alan ve gerçekleştirmek için büyük gayret sarf ettiğimiz projelerimizden biri. İlçemiz Yantepe Mahallesindeki Çataltepe mevkiindeki 205 nolu parselde sosyal ve alt gelir gurubuna yönelik olarak konutlar inşa etmek için çalışmalarımız 2014 yılında başladık. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde hazırlanan 173 konutluk proje için 2015 yılında iki defa ön talep toplama sürecinde bulunduk ancak yeterli sayıya ulaşamamıştık. Başvuru ve ödeme koşullarında değişiklik yapılması ve yeninden projelendirilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığı nezdinde yürüttüğümüz kararlı mücadelemizin sonucunda Göksun Toplu Konut projesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde başlatılan ‘100 Bin Yeni Sosyal Konut’ projesi kapsamına alındı.”

ENDİŞE DUYULACAK BİR DURUM YOK

Göksun’a inşa edilecek konutlarla ilgili TOKİ tarafından açıklanan konut sayısının daha sonra değiştirilmesiyle ilgili bilgi veren Başkan Aydın, “Malum olduğu üzere proje ilk açıklandığında ilçemize toplam 500 konut inşa edileceği belirtilmişti. Ancak daha sonra bu rakam 350 olarak revize edildi. Tabi bu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ Başkanlığının tasarrufunda olan bir gelişme. Konuyla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın endişe duyacağı bir durum söz konusu değil. Talep olması durumunda ikinci, hatta üçüncü etap projeler ile istenilen sayıda konut inşa edilmesinin önünde hiçbir engel yok. 2+1 ve 3+1 olarak yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun şekilde inşa edilecek konutların şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

6 MAHALLEDE 551 KONUTTA KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLANDI

İlçenin doğalgaz ve sosyal konut sorunlarını çözüme kavuşturan Göksun Belediyesi, ilçenin modern bir kent kimliğine kavuşması için gerekli olan kentsel dönüşüm eylem planını da tamamlayarak uygulama aşamasına geçti.

Başkan Aydın, yeni imar planı kapsamındaki kentsel dönüşüm eylem planını tamamladıklarını ve bu plan doğrultusunda 6 mahallede 551 konutta dönüşüm yapmayı hedeflediklerini söyledi.

2020 yılı içinde kentsel dönüşüme başlamayı hedeflediklerini belirten Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“İlçemizde riskli yapı gurubunda yer alan başta Harbiye Mahallesi Turan Siteleri olmak kaydıyla Tepebaşı mahallesinin tamamı, Kayabaşı mahallesinin yarıya yakını, Pınarbaşı, Köprübaşı ve Kurtuluş mahallelerinin bir kısmında kentsel dönüşüm yapmayı hedefliyoruz. Eylem planımız hazırladık, planlamalarımızı yapıyoruz. İnşallah 2020 yılı içinde ilk kazmayı vurup bu projemizde de uygulama safhasına geçmiş olacağız. Halkımızın yaklaşımı çok olumlu ve müspet, sağ olsunlar bu konuda bize yardımcı olacaklarından hiçbir endişemiz yok. Bizde onları en iyi şartlarda, en iyi konutlarda oturacak hale getirmek için çalışıyoruz. Bundan sonraki süreçte tüm alternatifleri değerlendirmek suretiyle en iyi şartlarda dönüşüm sağlama gayreti içinde olacağız.”

YENİ DÖNEMİN İLK SOSYAL TESİSİ ERİCEK MAHALLESİNDE İNŞA EDİLİYOR

Göksun Belediyesi tarafından 2017 yılında hizmete açılan ve halkın büyük takdirini toplayan Sosyal Tesis ve Taziye Evi, Başkan Aydın'ın yeni dönem projeleri arasında Sosyal Hizmetler kategorisindeki önemli projelerden biri. Göksun Belediyesi yeni dönemin ilk Sosyal Tesis ve Taziye Evini, nüfus yoğunluğu çok olan mahallelerden Ericek Mahallesinde inşa ediyor. İlçe merkezine 39 km mesafede bulunan Ericek Mahallesi, 2 bin 656 nüfusu ve 845 hane sayısı ile Göksun'un büyük mahalleleri arasında önemli bir yere sahip.

Seçim döneminde meydanlarda verdiği sözleri yerine getirmenin hem kendilerini hem de siyasi sorumluluk taşıyan ekibi mutlu ettiğini dile getiren Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Biz Göksun genelindeki bütün mahallerimizde seçimlerde vermiş olduğumuz sözler doğrultusunda ve Cumhurbaşkanımızın belirlediği manifesto çerçevesinde hizmetlerimize devam etmekteyiz. Ericek mahallemizde geçtiğimiz yıl eylül ayında temelini attığımız Sosyal Tesis ve Taziye Evinin kaba inşaatı tamamlandı. 2020 yılı sonuna kadar tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz. Ericek mahallemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

BELEDİYE VE HAYIRSEVER İŞBİRLİĞİ

Ericek Sosyal Tesis ve Taziye Evini, hayırsever işadamı işbirliği ile inşa ettiklerini dile getiren Başkan Aydın, “Bu tesisi, belediye ve hayırsever işadamı işbirliği ile inşa ediyoruz. Doğduğu bölgeye vefanın en güzel örneği olan Halil Tatar kardeşimizle birlikte yapıyoruz. Buradan kendisine teşekkürlerimi, şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

Eski belediye hizmet binasının yerinde 3 kat olarak inşa edilen Sosyal Tesis ve Taziye Evi binası içinde, bay ve bayan taziye evi, mutfak, 2 adet yemekhane, 2 adet çok amaçlı salon, iş yerleri, ofisler ve abdesthane ile yaz mevsiminde kullanılmak için teras yer alıyor.

10. HALI SAHA KARADUT MAHALLESİNDE HİZMETE AÇILDI

Başkan Aydın'ın birinci dönem projeleri arasında yer alan ve öğrenciler ile gençler tarafından büyük beğeni toplayan Halı Saha Tesislerinin yapılmasına yeni dönemde de devam ediliyor.

Göksun Belediyesi tarafından, ilçenin en uzak mahallelerinden biri olan Elbistan ve Ekinözü ilçelerinin sınırında yer alan Karadut Mahallesine yapılan ilçenin 10’uncu Halı Saha Tesisi hizmete girdi.

Mahalle gençlerine verdiği sözü yerine getirmek için tesisi kısa sürede hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Karadut mahallemizde gençlerimizin zihnen ve bedenen gelişimine katkı sağlaması için halı saha tesisi söz vermiştik. 2019 yılı içerisinde verdiğimiz sözlerden en önemlisi olduğunu düşünüyorum. Bu bölgedeki gençlerimizin spor aktivitelerini en iyi şekilde yapmalarını sağlamak için bu tesisi kısa sürede yaptık. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Katkılarından dolayı ilçe kaymakamımıza, belediye personelimle birlikte karar organı olan belediye meclisimize ve mahalle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum.”

YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Birinci döneminde ilçesine birçok alanda ilkleri kazandıran Başkan Aydın, ilçe tarihinde yapılandan 6 kat daha fazla sıcak asfalt ve kilit parke yolu sadece 5 yılda yaparak büyük bir başarıya imza attı. Büyükşehir yasası ile birlikte hizmet alanı 8 mahalleden 68 mahalleye genişleyen Göksun Belediyesi, stratejik plan ve bütçesine göre 5 yılda 250 bin metrekare kilit parke yol ile 20 kilometre sıcak asfalt yol yapması gerekirken, Başkan Aydın’ın kaynak oluşturması ve doğru bütçe kullanımı sayesinde 53 mahallede 680 bin metrekare kilit parke yol ile 60 kilometre sıcak asfalt yol ve 140 kilometrede sıcak asfalt yama yaparak hizmete sunmuştu.

2019 yılında da yol çalışmalarına aralıksız devam eden Göksun Belediyesi, 12 kilometre sıcak asfalt yol, 60 kilometre sıcak asfalt yama ve 32 bin metrekare kilit parke yol yaparak vatandaşın hizmetine sundu.

Kısa, orta ve uzun vadeli planlama çerçevesinde hizmet ve yatırımlara devam ettiklerini ifade eden Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Geçtiğimiz dönem kısa, orta ve uzun vadeli olmak üzere üç türlü planlama yapmıştık. Yol çalışmalarımızda bu planlama doğrultusunda devam ediyor. Bu vesileyle ilçemizde imarlı yollarımızın tamamı sıcak asfalta kavuşmuş olacak. Hemşehrilerimizin de ayağını çamura bastırmamış olacağız. Sadece sıcak asfalt yol değil, su şebekesi yenilenen ve doğalgaz hattı çekilen mahallelerimizde sıcak asfalt yama ile kırsal mahallelerimizde stabilize ve kilit parke yol çalışmalarımız devam ediyor. Kısacası halkımıza en üst düzeyde hizmet etmek için çaba sarf ediyoruz. Göksun belediyesi sorunsuz bir belediye, biz partimizle, halkımızla ve personelimizle birbirimizi destekleyerek el ele, gönül gönüle yolumuza devam ediyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol