Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

GEMCİ: “İŞ DÜNYASI SURİYE İLE SAVAŞ İSTEMİYOR!”
 Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, Türkiye istikrarının bozulmaması ve seçimlerin huzur içinde yapılması için Suriye ile savaş konusunda sabır ve temkinle hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Suriye’ye karşı alınacak ani bir savaş kararının yanlış olacağını belirten KALİDA Başkanı Osman Gemci, “İş dünyası Suriye ile savaş istemiyor. Bu süreçte daha temkinli ve sağduyulu olmalıyız. Türkiye bölgesinde barışın da temsilcisi olduğunu unutmamalı. Böyle zamanlarda uluslararası diplomasi her zamankinden daha fazla işletilmeli. Bölgesinde yükselen bir Türkiye istemeyen devletler, bataklığa çekilmemizden büyük mutluluk duyacaktır. Yöneticiler, kışkırtmalara gelmeden hareket etmeli. Savaş; ekonomiyi, huzuru, istikrarı bozar. Dikkatli hareket edilmeli." dedi.

SAVAŞ BİR ÇÖZÜM ARACI DEĞİL

Ekonomide zor bir süreçten geçen iş dünyasının savaşa girilmesini uygun görmediğini söyleyen KALİDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Gemci, “Suriye’nin bu tavrı hiçbir zaman kabul edilemez. Ancak bu tacizlere karşı çözüm sadece savaşmak değildir. Hiçbir zaman savaşın doğru bir çözüm olacağını düşünmüyorum. Diplomatik dil ve çözüm yolları daha çok kullanılmalı. Hiçbir çare kalmadığı durumda vatan için her şey yapılabilir." dedi. Esed ve Suriye yönetimin bir bataklığa sürüklendiğine değinen Başkan Gemci, bu bataklığa yaklaşan her ülkenin zarar göreceğini vurguladı. Türkiye’nin üç önemli seçim süreci yaşayacağına da değinen Başkan Osman Gemci, “Demokrasimiz seçimlerle güçleniyor. İstikrar ve ekonomik gelişmeler seçimlerin sonuçlarıyla doğrudan ilgilidir. Güvenoyu almış parti ve yerel yöneticiler, ülkemize taze kan olacak ve Türkiye kalkınmasına devam edecektir. Türkiye’nin seçim öncesi bir savaş ortamına sokulmasını manidar buluyorum.” diye konuştu.

TÜRKİYE BÜYÜK BİR DEVLET

Türkiye'nin, bölgesinde istikrarın ve barışın garantisi bir ülke olduğunu dile getiren Gemci, şunları kaydetti: "Türkiye büyük bir devlettir, bağımsızlığına yönelik tehditlere ve saldırılara karşılık verecek güce sahiptir. Fakat dün olduğu gibi gelecekte de dost ve kardeş olacağımızdan şüphemiz bulunmayan Suriye kaynaklı saldırılar karşısında temkinli bir tutum sergilenmeli, adımlar hassasiyetle atılmalıdır."

Türkiye ekonomisinin sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Başkan Gemci, “Piyasalarda seçim öncesi yaşanan gerginliklerden dolayı bir düşüş yaşıyoruz. Faiz, borsa ve dövizdeki dalgalanmalardan hepimiz rahatsızız. Kaç aydır sancılı olan borsa, gelen haberlerle yönünü aşağı doğru çevirip günü kayıplarla kapatıyor. Savaş halinde bir görüntü veren ülkeye yatırım gelmesini düşünemezsiniz. Savaş söylemlerinden şiddetle vazgeçilmeli.”

SORUNLAR BARIŞÇIL YOLLARLA ÇÖZÜLMELİ

Suriye'nin tavrının kabul edilebilir bir tarafı olmadığını ve uluslar arası diplomasinin sonuna kadar değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gemci, son olarak şunları söyledi; “Dünya kamuoyu, Birleşmiş Milletler ve NATO üyesiyiz. Bu birlik ve platformlar sürece dâhil edilmeli. Ayrıca devletin tüm kurumlarının da bu anlamda sağduyuyla hareket edip, sorunu barışçıl yollarla çözmek için çaba göstermesini bekliyoruz." diyerek sözlerine nokta koydu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol