Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI KÜLTÜR VE SPOR ETKİNLİKLERİ  PROJESİ  KAHRAMANMARAŞ’TA
 Akdeniz Bölgesinin tarihi, kültürel ve coğrafi özellikleri ile dikkat çeken İstiklal Savaşında adeta bir dönüm noktası olan Kahramanmaraş İlimizde uygulanacak proje olması nedeniyle ayrı bir önem arz etmektedir. Tarihin derinliklerine kadar uzanan Maraş, Kurtuluş Savaşında düşmana karşı takdire şayan direnişi, vatan ve millet adına gösterdiği fedakârlığı neticesinde TBMM tarafından İstiklal Madalyası verilerek kahramanlık unvanı verilen bir ilde yapılacak bir etkinlik oldukça anlamlı ve önemlidir. Kahramanmaraş bir kırılma noktasıdır, direnmedir, mücadeledir. Bir noktada var olma yok olmaktır. Sonuç direnmenin, inancın, azmin zaferinin söz konusu olduğu bir şehirdir. Kahramanmaraş aynı zamanda inanç, edebiyat ve kültür şehridir.

 

Bizim için de zengin bir kültüre sahip bir yere gelmek, edebi üslubun ve güzel insanların bulunduğu bir ilde olmak bir o kadar önemli ve anlamlıdır. Bir başka daha da önemli olan yönü de düşmana geçit vermeyen bir Kahraman bir şehirde tarihle barışarak çocuklarımız ve gençlerimizi değerleri bir araya getirme adımının burada anlam bularak Türkiye’ye bu güzel şehirden çağrıda bulunarak çocuklarımız ve gençleriz için risklere karşı aynen Maraş’ın düşmana direnerek Kahraman unvanı alması gibi geleneksel çocuk oyunları ile oyunlara yeni bir pencere açarak elektronik-bilişim bağımlılığına, zararlı ve tehlikeli maddelere karşı, sokağın risklerine ve terörün her türüne direnerek adeta bu alanda bir savaşı kazanmaktır. Bu açıdan coğrafi özellikleriyle de dikkat çeken bir ilimizde bulunmak elbette ki çok önemlidir, çok anlamlıdır.

 

Bu anlamda Devletimizin, Hükümetimizin, özellikle de Gençlik ve Spor Bakanlığımızın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza,  gençlerimize verdiği önemi takdir etmek gerektiğini vurgulamak isterim. Gençlik ve Spor Bakanlığı diğer alanlarda olduğu gibi bu proje ile de birçok hususun gerçekleştirilmesine katkıda bulunmaktadır.

 

Geleneksel Çocuk Oyunları, Kültür ve Spor Etkinlikleri Projemiz; çocuk ve gençler için en etkili cazibe merkezlerinden biri olan “Oyun” olgusundan hareket ederek büyük bir ihtiyacı karşılamayı da amaçlamaktadır. Aslında anne ve babaların bir noktada rahat bırakılmasını istediği oyunlar rol model zinciridir. Bu rollerle çocuklarımız anne, baba, büyükler tarafından başlarından uzaklaştırma aracı görünse de aslında çocuklar, gençler bu oyunlarla anne, baba, dede, öğretmen, polis, komutan, başbakan, müdür, doktor gibi rollere girmektedir.

 

Çocukların genel olarak gelişimleri ile birlikte kişiliklerinin gelişmesinde, boş zamanlarını doğru bir şekilde geçirmesi ve aynı zamanda geçmiş tarihi ile barışarak kültürünü yaşayarak aynı zamanda gelecek nesillere aktarması bakımından oyunlar büyük öneme sahiptir.

 

Amacımız adeta evinde yalnızlığa hapsedilen, sokağın risklerine maruz kalan, internetin esiri ve bağımlısı olan çocuklarımızı bu olumsuz ortamlardan kurtararak sağlıklı bir nesil yetişmesine katkıda bulunarak aynı zamanda oyunlar vesilesi ile kendini geliştirerek zamanla unutulmaya yüz tutan oyunları bugüne ve gelecek nesillere aktararak yaşatılmasına vesile olmaktır.

 

Bununla birlikte projemiz ile çocuklarımız başta kendini tanıyarak enerjisini doğru bir şekilde kanalize edebilecek, Türkiye’nin dört bir yanındaki yetenekli çocuklarımızın ve gençlerimizin tanışma ve kaynaşmaları sağlanmış olacak, dostluk ve birlik ruhu aşılanacaktır. Öte yandan Geleneksel çocuk oyunlarının kapsamlı bir araştırmasını yaparak gün yüzüne çıkmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Yani bu proje ile çocuklarımızı geçmişi ile barıştırmak, oyunla geçmişi bilerek bugüne ve gelecek nesillere de bu kültürü taşımalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

 

Konuşmalarına devam eden Bürokratlar Birliği Derneği genel Başkanı Yücel Can; “Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ile projenin dördüncü bölgesi olan yedi bölgemizden bir tanesi olan Kahramanmaraş’ta yapılacaktır.

 

Başta Gençlik ve Spor Bakanımız ve Bakanlığımız olmak üzere bu etkinliğin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Milletvekillerimiz Sayın Zülfü Demirbağ’a, Sayın Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a ve Siirt Milletvekilimiz Sayın Afif Demirkıran’a, Kahramanmaraş Valiliğine, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığına, Milli Eğitim İl Müdürlüğüne, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne,  İdareci ve Bürokratlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Derneğimiz Üyelerine, İl Temsilciliğimize, Kıymetli Basın Mensuplarımıza ve bu güzel organizasyonun Kahramanmaraş’ta, gerçekleşmesi için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Böyle önemli bir etkinlik tek başına yapılamaz, verilen destek çok önemlidir elbette.

 

Çünkü biz birlikte güçlüyüz. Biz gelenekten geleceğe diyerek bu defa Kahramanmaraş’tan sesleneceğiz.

 

Tarihin Silinmez izlerinin silinmediği, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan Edeler Diyarı ve Bölge Şehri Kahramanmaraşlıları, Kahramanmaraş’ta yaşayanları, çocuklarımızı, gençlerimizi, Kahramanmaraş’a komşu olan illerimizi, herkesi Siz Kıymetli Basın Mensupları vesilesi ile herkesi bu cumartesi günü, Kahramanmaraş İlimizde 25 Ekim tarihinde saat 10.30’da Atatürk Parkına bekliyoruz.”diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol