banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

 GELECEĞE BIRAKILAN MANEVİ MİRAS

İtikatlı, iman ehli gençlerin yetişmesi için, devlet tarafından kurulan imam hatip okulları ve onun daha büyüğü ilahiyat fakültelerinin önemi her geçen gün daha da kavranmaya başlamışken, çocuklarımızın geleceği, istikballerinin teminatı olarak adlandırılan ilahiyat fakültelerinin sayısı hızla artıyor.

Hizmet etmek, insanlığa yatırım yapmak herkese nasip olmuyor. Bazen çok paranız olur ancak harcayacak yer bulamazsınız. İnançlarınız, yaşam tarzınız ve gelenekleriniz buna engel olur. Ancak şehrini, ülkesini düşünen, geleceğin liderlerini, başbakanlarını ve devlet adamlarını yetiştirecek imanlı gençlik için ilahiyata fakülteleri önem arz ediyor.

Bu gerçeğin farkında olan, maddi imkânlarının çokluğu kadar manevi dünyamızın da mimarlarından olan İsmail Kurtul adına yaptırılan yüksekokul, imanlı gençlerini yetiştirmeye başladı bile.

BABADAN OĞULA GEÇEN HİZMET AŞKI

Bu şehirde yaşayan herkes, Allah uzun ömürler versin, 'Torunlarımı evlatlarımdan daha çok seviyorum' diyen baba adam, duayen sanayici-işadamı İsmail Kurtul'un ne kadar hayırsever biri olduğunu bilir. Düşkünlerin, garibanların, yoksulların babası, hamiyet sever insan. İyilik timsali.

Özellikle 1983'ten sonra tarımdan sanayileşmeye doğru yol alan memleketimizde sanayi yatırımları hızla ilerlerken, hayırsever işadamlarımız da eğitime bir katkı sunmak, bir tuğla koymak adına okullar, sağlık ocakları, camiler yaptırırken, Kurtul ailesinin sevilen siması, İSKUR yönetim kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul'un babası İsmail Kurtul adına Üniversite içinde yaptırdığı ve eğitim-öğretime açılan İlahiyat fakültesi, imanlı nesiller yetiştirmeye devam ediyor.

Allah herkese böyle hayırlı evlatlar nasip etsin!

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol