Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

GAZZE'YE YARDIMLAR DEVAM EDİYOR
 Ramazan ayına zor koşullar altında giren Gazze’de dram devam ediyor. Şimdiye kadar 200'ün üzerinde insanın hayatını kaybettiği bölgede bin 500'ün üzerinde kişinin yaralandığı tahmin ediliyor. Çok sayıda insanın evsiz kaldığı Gazze'de özellikle çocuklar zorlu yaşam koşullarında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

 

“GAZZE EN ÇOK YARDIM ETTİĞİMİZ BÖLGELERDEN”

2006 yılından beri Gazze'ye yardımların aralıksız devam ettiğini söyleyen Kimse Yok Mu Yurt Dışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, "Gazze bizim Dernek olarak en çok yardım ettiğimiz bölgelerden biri. Özellikle son bir  ay içinde 50 hasarlı evin tadilatını üstlenirken, aralarında BM’e ait bir okula sığınan Gazzelilerin de bulunduğu 13 bin kişiye iftar yemeği verdik. 2 bin aileye gıda kumanyası, 200 aieye ev eşyası, 350 aileye battaniye ve 300 kişiye giyim yardımında bulunduk. Derneğimiz ayrıca, 1000 Gazzeli çocuğumuzun Ramazan boyunca günlük süt iftiyacını karşışamakta ve 335 çocuğun KBB ameliyatlarını yaptırmaya devam etmektedir. Tüm bunlara ilaveten yakın bir zamanda 60 bin kişinin temiz içme suyuna ulaşması için bölgede su kuyusu açtırırken Filistinli yetim çocuklar için de meslek edindirme ve dil kurslarımızı faaliyete geçirdik. Geçtiğimiz aylarda açılışını yaptığımız yaklaşık 100 bin dolar değerindeki elektronik kütüphanemiz şimdi 60 bin Gazzeli öğrenciye hizmet veriyor.” şeklinde konuştu. Yıldırım, Kimse Yok Mu'nun Filistin'e 8 yıldır yardım ulaştırdığını hatırlatarak, "Şu an Gazze’de hayat koşulları oldukça zorlaştı. Temel ihtiyaç malzemelerinin bölge halkı tarafından temin edilmesi çok zor. Kudüs Temsilciliğimiz ve yerel partner derneklerimizle birlikte bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Yardımların katlanarak artması için hayırsever Türk milletinden desteklerini esirgememelerini istirham ediyorum." dedi.

 

GAZZE’DE TEMEL GIDA MALZEMELERİNE İHTİYAÇ DUYULUYOR

Yardımlar hakkında bilgi veren Gazze Barış Derneği Yetkilisi Dr. Naser Elsadi, "Kimse Yok Mu ile birlikte yakın zamanda Gazzeli kardeşlerimizin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanyaya başlamıştık. Son saldırılar ile birlikte sağlık kampanyasına ilaveten saldırılardan yaralananların da tedavisine destek olmaya başladık. Ayrıca Birleşmiş Milletler’e ait bir okulda barınan ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yaptık. Özellikle bugünlerde Kimse Yok Mu'dan gelen yardımlar Gazze için çok önemli." dedi.  Gazze'de hayatın çok pahalılaştığını belirten Elsadi, " Kimse Yok Mu'nun ulaştırdığı yardımlar ile başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği sağlamaya devam ediyoruz. Ancak son günlerde zorlaşan hayat koşulları ile birlikte süt, un gibi temel ihtiyaç maddelerinin temini oldukça güçleşti. Türkiye'den gelecek yardımlar buradaki çocuklar için gerçekten çok kıymetli. Yardımları bizlere ulaştıran Kimse Yok Mu’ya ve aziz Türk milletine minnettarız." şeklinde konuştu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol