banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

GAZİANTEP “2. ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİ“

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, ziyaretçilere “Tıp Eğitiminde Yeni Teknolojiler – İnternet” konusunda paylaşımda bulundu. Öğrencilerle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi hakkında bilgi verdi.

“Sani Konukoğlu Vakfı tarafından, bir sosyal sorumluluk projesi olarak kurulan SANKO Üniversitesi, tıp eğitimi veren tematik bir üniversite” diyen Prof. Dr. Sınav, bölgede kaliteli sağlık eğitimi ve kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçladıklarını söyledi. 

Prof. Dr. Sınav, “Tıp Fakültemizde hekim yetiştirirken, Sağlık Bilimleri Fakültemizde hemşire, beslenme ve diyetetik uzmanı, fizyoterapi ve rehabilitasyon uzmanı yetiştiriyoruz. Türkiyenin tek çatı altında en büyük özel hastanesi olan Özel Sani Konukoğlu Hastanesinde de uygulamalı eğitim veriyoruz” dedi. 

 p eğitimi için İbn-i Sinanın “oku, araştır ve uygula” sözlerinin çok doğru olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sınav, şöyle devam etti:

“Evet hekimlik çok zor bir meslektir. Ancak hekimlik profesyonel tatmin sağlayan ilk meslektir ve sevilmeden yapılamaz. Çünkü hekim hikmet sahibi, bilge insan demektir Tıp eğitimi o kadar büyük ve sonsuzdur ki, sürekli bilgilerimizi güncellemeniz, kendinize yeni bir şeyler katmanız gerekir. Tıp eğitimi zordur. Biz üniversite olarak size tıp eğitimi veririz. Ancak siz her gün eğitiminizi yenilersiniz. Tıp eğitiminde günceli takip edebilmek çok önemlidir.”

SİMÜLASYONLARLA EĞİTİM

SANKO Üniversitesinde tıp alanında güncelin takip edildiğini ve Türkiyede yeni uygulanmaya başlayan simülasyonlarla hastaya yaklaşımın öğretildiğine dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Öğrenciler hastalarla temastan önce, hastalarla aynı tepkileri veren simülasyonlara yaklaşımı öğreniyorlar. Bu çok büyük bir şans” diye konuştu.

 Görselliğin tıp eğitiminin vazgeçilmezi olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Sınav, sözlerini şöyle sürdürdü.

“Sayfalarca kitap okuyarak öğrenilecek bilgiler, internet teknolojilerini kullanarak interaktivite kazandırılmış 3 boyutlu görsellerle dilediğimiz an bilgi karşımızda. Bu tıp eğitimi açısından büyük bir imkandır. Bize daha çok bilgiyi, daha az zamanda ve daha kolayca öğrenebilmemizi sağlar. Doğru kurgulanmış interaktif eğitim materyalleri ile gününü istediğiniz saatinde internete bağlanarak, derslerinizi çalışabilir, istediğiniz bilgiye kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan her şey elinizin altında.”

 ÇAĞDAŞ TIP EĞİTİMİ 

Türkiyede yaklaşık 200 üniversite bulunduğunu, bunun öğrencilerin seçim yapması için çok büyük bir şans olduğunu anlatan Prof. Dr. Sınav, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Ancak sayının fazla olması yeterli değil, önemli olan altyapı. Altyapı derken sadece fiziksel ve teknolojik altyapı değil kastettiğim, eğitim açısından en önemli altyapı öğretim elemanı kadrosudur. Çünkü siz her türlü altyapıyı hazırlasanız da bunu değerlendirecek, öğrenciye sunacak doğru ve yetkin öğretim elemanına ihtiyacınız var. Şükürler olsun ki, biz SANKO Üniversitesi olarak bu konuda da çok şanslıyız.

 Hayatınızın bundan sonrasını nasıl geçireceğinizi belirlemek için önünüzde 3-4 aylık bir süre var. Bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekir. Öyle bir meslek seçin ki, eğitimini alırken size kolay gelsin, mesleğin icrasını yaparken de kendinizi tümüyle ona verebilip daha üretken olun. Hekimlik olsun, hemşirelik olsun diğer tıp disiplinleri olsun, hepsi ulvi ve zor mesleklerdir. Severek yapılması gerekir. Belki fiziksel olarak yorulursunuz ancak severek yaptığınız için zihinsel olarak çok mutlu olursunuz. Mesainin nasıl geçtiğini fark etmezsiniz bile. İşini çok sevenler tatile bile ihtiyaç duymazlar.”

 Konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi standında öğrencilerle sohbet etti. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol