banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

GAZETECİLER, BAĞLANTIYI SAĞLAYAN KÖPRÜDÜR
 SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, gazetecilerin devletle millet arasında iletişimi sağlayan önemli bir köprü olduklarını belirtti.

Prof. Dr. Sınav, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, 1961 yılında, gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren ve çok önemli kazanımlar sağlayan 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği 10 Ocak tarihinin, o tarihten beri “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını anımsattı.

Basının devlet nezdinde halkın sesi, gözü ve kulağı, halk nezdinde ise devletin doğru iletişim kanalı oldu ğuna dikkati çeken Prof. Dr. Sınav, “Basının önemi ve görevi, Büyük Önder Atatürk’ün ‘basın milletin müşterek sesidir’ sözünde geniş bir şekilde anlam bulmaktadır. Bir medeniyetin tekamülünde yönetenler ile yönetilenlerin daima sağlıklı bir iletişimde olmaları elzemdir ve gazeteciliğin de bunu sağlayan en önemli araç olduğunun unutulmaması gerekir” dedi.

Prof. Dr. Sınav, Gaziantep basının ın, devlet temsilcileri, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarınca kentte hakim kılınan ortak akıl anlayışının en önemli unsurları arasında bulunduğunun altını çizdi.

 

“Bu duygularla, yayınlarıyla milletin daha iyi hayat standartlarına kavuşması ve devletin millete daha yüksek düzeyde hizmet sunumunu sağlamasında önemli görev üstlenen basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım” diyen Prof. Dr. Sınav, SANKO Üniversitesi olarak hedefledikleri noktaya ulaşmalarında şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da basının kendilerine olumlu katkıları olacağına inandığını kaydetti.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol