banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 GASTRONOMİ UZMANI TURİST REHBERLER KAHRAMANMARAŞ'TA

Kahramanmaraş Merkez İlçe Dulkadiroğlu Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından misafir edilen gastronomi uzmanı turist rehberler, şehrin yöresel lezzetlerini tadarak tarihi dokusu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Bölgenin gastronomi turizmine katkı sağlamak amacıyla organize edilen etkinlik hakkında konuşan Gaziantep Bölgesel Turist Rehberleri Odası (GARO) Başkanı Mehmet Severoğlu, Gaziantep'in ardından Kahramanmaraş'ı da ziyaret ettiklerini kaydetti.
Proje kapsamında ilk etapta belirlenen 39 turist rehberini bölgeye davet ettiklerini ve 7 günlük Gaziantep, Hatay, Kilis, Kahramanmaraş ve Malatya illerini kapsayan Güneydoğu ve Doğu Akdeniz gezisi organize ettiklerini belirten Severoğlu, şöyle konuştu:  "7 günlük gezimizin 3 günü Gaziantep, 2 günü Hatay, diğer 4 gün ise 3 ilimizi kapsıyor. Bu gezilerde katılımcılara, kentlerimizin mutfak kültürü, yemeklerin yapım aşaması, mutfak tarihi konularında bilgilendiriyoruz. Hatta kentlerin önde gelen yemek sektörü temsilcilerini ziyaret edip, yemeklerin yapılışına eşlik ediyoruz. 7 günlük gezi tamamlandığında katılımcılarımızı sınava tabi tutacağız. Bu sorular ise her yemeğin uzman ustaları tarafından hazırlanacak. Kapalı zarflar halinde soruları katılımcılara teslim edeceğiz ve bakanlık yetkilileriyle soruları değerlendirip başarılı olanlara sertifikalarını vereceğiz."
Zengin Kahramanmaraş mutfağının bu eğitime büyük katkı sağlayacağını anlatan Severoğlu,  misafirperverliklerinden dolayı Dulkadiroğlu Belediyesi'ne ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol