Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ’DE BEYİN FIRTINASI
 Erdemli’de ilçenin geçmişi, bugünü ve yarının tartışıldığı bir Erdemli Akademisi kuruldu. İlçe dışında yaşayan Erdemlili akademisyen ve üst düzey bürokratlardan oluşan kurul 3 gün boyunca Erdemli’de kamp yaparak Erdemli’yi mercek altına aldı.

5-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen akademi çalıştayı geçtiğimiz Cuma günü, Erdemli Belediyesi Kültür Merkezinde Çalıştay gruplarının belirlenmesi ve üyelerinin seçilmesiyle başladı. Bu çerçevede, “Erdemli’de Tarım, Hayvancılık, Ticaret ve Sanayi- Erdemli’nin tarihî gelişimi, kültür sanat ve turizm birikimi-Erdemli’de eğitim, sağlık ve spor-Erdemli’de şehirsel gelişim” ana başlıklarında 4 ana çalışma grubu belirlendi.

Cuma günü akşamı Erdemli Protokolünün de katılımıyla Kızkalesi Kilikya Otelde bir gala yemeği gerçekleştirilirken, Cumartesi günü açılış programı yapıldı. Programın açılış konuşmasını Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu yaptı. Tollu konuşmasında düzenlenen programın önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin her yerinden gelen Erdemlili akademisyen ve üst düzey bürokratların Erdemli’de olmasının Erdemli’nin geleceği açısından son derece önemli bir durum olduğuna vurgu yapan Tollu, Erdemli’yi bu anlamda ortak akılla yönettiklerinin en önemli işaretinin bu akdemi olduğunu söyledi. Daha önce zorunlu olmadıkları halde Erdemli Belediyesi olarak Erdemli Kent Konseyini kurduklarının altını çizen Tollu, bu tür çalışmalarda “sizin elinizde yetki olsa siz neler yapardınız?” sorusunun cevabını aradıklarını kaydetti. Başkan Tollu konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

BELEDİYE BAŞKANI TOLLU: EL BİRLİĞİ GÖNÜL BİRLİĞİ DAHA GÜZEL YARINLAR OLACAK

“Dünya da her şeyin hızlı bir değişime uğradığı bir süreci yaşıyoruz. Bu değişime Erdemli'nin de ayak uydurması adına belediye olarak gayret ediyoruz. Aklımızın yetmediği gücümüzün yetmediği bizim akıl edemediğimiz bizim düşünemediğimiz öngöremediğimiz dünyadaki birçok gelişmeleri biliyoruz. Dünya'yı gezen büyüklerimiz olduğunu da biliyoruz. İşte bu büyüklerimizin düşüncelerini Erdemli hayrına kullanmak adına böyle bir organizasyon tertip ettik. Erdemli ye gelen herkesin Erdemli'den daha da haz alacağını ekonomik ve sosyal anlamda daha da büyüyeceğini, belediyeciliğin deneme yanılma metodu ile yapılamayacağını, belediyeciliğin bir birikim işi olduğunu, bilgi işi olduğunu ve insanın doğumundan ölümüne kadar, insan fıtratına insan doğasına insan dokusuna uygun hizmetler ürettiğiniz zaman anlam bulacağını biliyoruz. El birliği ve gönül birliği ile yarınının daha güzel olacağını beyan ediyorum.”

Tollu, bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ve özellikle de proje ortakları İstanbul MİYSAD ve ERKDER yöneticilerine teşekkür etti.

ERKDER BAŞKANI TÜZEL: TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE ERDEMLİLİLERİN BULUŞMASI ÇOK ÖNEMLİ

Belediye Başkanı Tollu’dan sonra merkezi İstanbul’da olan ve kısa adı ERKDER olarak geçen Erdemli Kültür Düşünce ve Gelişim Derneği Başkanı Ali Tüzel konuşma yaptı. Tüzel konuşmasına bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese özellikle de Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ederek başladı. Türkiye’nin her yerinden çok önemli isimlerin Erdemli’de, kendi memleketlerinde buluşmalarının önemine değinen Tüzel, herkesin Erdemli için bir şeyler yapıyor olmasının son derece sevindirici olduğunu kaydetti. Tüzel şöyle devam etti:

Temel gayemiz gurbette memleket, memleketimiz için neler yaparız sorularının cevabını bulmaktı. Değerli konuklarımız şüphesiz kent kültürünün oluşması ve yaşatılmasında kentte yaşayan bireylerin yerel yönetimlerin görev ve sorumlulukları olduğu kadar sivil toplum kuruluşlarının da görev ve sorumlulukları vardır. Biz sivil toplum kuruluşu olarak aktif olarak maksimum toplumsal fayda sağlama gayesi ile hareket etmektedir.”

MİYSAD BAŞKAN YARDIMCISI KAHRAMAN: MİYSAD OLARAK ERDEMLİ’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

Programda daha sonra yine merkezi İstanbul’da bulunan ve kısa adı MİYSAD olan Mersinli İşadamları, Yöneticileri, Sanatçıları ve Akademisyenleri Derneği Başkan Yardımcısı Sebahattin Kahraman da bir konuşma yaptı. Kahraman konuşmasında bu tür faaliyetlerin önemine vurgu yaparken, bu anlamda emek veren herkese teşekkür etti. Kahraman şöyle devam etti:

Memlekete hizmet etmenin kalıcı olduğunu beyan ederiz. MİYSAD olarak İstanbul’da Erdemli yi en iyi şekilde temsil ediyoruz ve Erdemlili olup İstanbul’da yaşayan vatandaşlara sahip çıkıyoruz. Biz birlik ve beraberlik içerisindeyiz.”

Erdemli’nin gelişmesi için herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inandığını kaydeden Kahraman, Erdemli Akademisi 2017 çalıştayının hayırlı olmasını ve her sene üzerine konarak devam ettirilmesini diledi.

Açılış programında son olarak Erdemli Kaymakamı Muhittin Pamuk söz aldı. Böylesine güzel bir ilçede kaymakamlık yapmanın son derece anlamlı olduğunu ifade eden Kaymakam Pamuk, çalıştaydan çıkacak sonuçların kendilerine de yol haritası olacağını belirtti ve şunları söyledi:

KAYMAKAM PAMUK: ÇALITAY SONUÇLARI BİZLERE YOL HARİTASI OLACAKTIR

Kıymetli Erdemlililer; Erdemlili olmaktan gurur duyunuz. Ben de bu ilçenin Erdemli insanların yaşadığı bu ilçenin kaymakamı olmaktan gurur duyuyorum. Bir kentin bir ilçenin bence en büyük zenginliği orada doğup büyümüş yetişmiş kıymetli insanlarının evlatlarının olması. Eğer o insanlar bulundukları yerle doğdukları yerle gönül bağını koparmamışlarsa bizim en büyük zenginliğimiz budur. Erdemli’nin çok büyük potansiyeli var. Limon denince başkenti diyoruz. Farklı potansiyeli var. Bu potansiyelin harekete geçilmesi gerekiyor. Bu noktada farklı düşüncelere farklı önerilere farklı tavsiyelere ihtiyacımız var biz yerel yöneticiler olarak da buna ihtiyaç duyuyoruz. Bu çalıştayın böyle bir güzelliğe önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Erdemli’yi 10 sene sonra nerede görmek istiyoruz. Bu sorunun cevabını bu çalıştayda bulacağımıza inanıyoruz. Bu yüzden tavsiyeleriniz çok önemli.  Bize de yerel yöneticilere de önemli bir yol gösterici olacağına inanıyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

ÇALIŞTAY KİTAPLAŞTIRILACAK

Cumartesi günki programın öğleden sonraki bölümünde çalışma grupları geç saatlere kadar konularına göre çalışmalarını yaptıktan sonra, etkinliğin Pazar günkü bölümünde çalıştay sözcüleri, çalıştayın sonuç raporlarını açıkladılar. Konu başlıklarına göre açıklanan raporların Erdemli Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğünce derlenip, kitap haline getirileceği ve dağıtılacağı kaydedildi. Sonuç raporlarının okunmasının ardından dilek ve temenni bölümünde katılımcılar görüşlerini beyan ederek Erdemli’nin daha iyi noktalarda olması için çabaladıklarını söylediler. Erdemli’nin son yıllarda çok büyük bir gelişim yakaladığı ortak görüş olarak ifade edilirken, bu gelişimde emeği geçen başta Erdemli Belediyesi olmak üzere her kuruma teşekkür edildi.

BAŞKAN TOLLU’DAN ERDEMLİ HATIRASI

Çalıştayın kapanış konuşmasını yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, bu çalıştayın son derece verimli geçtiğini, her sene tekrar edileceğini ve ilerleyen yıllarda çok daha iyilerinin yapılacağını dile getirerek emek veren herkese teşekkür etti.

Türkiye genelinde 58 akademisyen ve üst düzey yöneticinin katıldığı çalıştay programının sonunda Erdemli Belediye Başkanı Tollu, katılımcılara Erdemli hatırası armağan ve Kızkalesi figürlü biblo armağan etti. Çalıştay, aile fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol