banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ BELEDİYESİ’NDEN “EVDE KAL” UYARISI

İlçe genelindeki cadde, sokak, sahil ve park alanlarında dolaşan, balık tutan ve dışarıya çıkılmaması yönünde yapılan uyarılara rağmen toplumsal alanlarda keyfi olarak bulunan vatandaşlara Erdemli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, uyarılarda bulundu. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası alınan tedbirler kapsamında ilçedeki dezenfekte çalışmalarını periyodik olarak sürdüren Erdemli Belediyesi, mecbur kalmadıkça dışarıya çıkılmaması yönünde “Evde Kal” uyarılarına devam etti. Zabıta ekipleri, 28-29 Mart tarihi itibariyle il ve ilçelerdeki sahil bantları, mesire-ören yerleri ile piknik alanlarında piknik yapmak, balık tutmak, spor ve yürüyüş gibi faaliyetlerin yasaklanmasının ardından harekete geçti. İlçedeki cadde ve sokaklarda, sahil bandı, parklarda sesli anons sistemine sahip araçlarla görev yapan zabıta ekipleri, Erdemlililere evde kalmanın önemini anlatan duyurular yaptı. Zabıta ekipleri; “İçişleri Bakanlığı’mızın genelgesine göre; hafta sonu sahillerde, parklarda yürüyüş yapmak, oturmak, balık avlamak, piknik yapmak ve bu tür aktiviteler yasaklanmıştır. Sağlığımız için ‘evde kal’ diyoruz. Lütfen hem kendi sağlığınız hem de sevdikleriniz için evlerinize dönün, kendinize ve çevrenizdekilere zarar vermeyin” anonsu yaptı. Sahil bandında spor amaçlı yürüyüş yapan ve parklarda vakit geçiren vatandaşların da yanlarına kadar giderek bizzat uyarılarda bulunan Erdemli Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların evlerinde kalmalarının önemi hakkında da aktarımlarda bulundu.

“EVDE KAL” VE “SOSYAL İZOLASYONA UYALIM” ÇAĞRISI

Belediye zabıta ekipleri; denetimlerini artırarak cadde, sokak, sahil bantları ve park alanlarını gezerek vatandaşları evlerinden çıkmaması ve sosyal izolasyona uymaları konusunda anons yaparak uyarırken, bir taraftan da salgından korunma yöntemleri ile ilgili bilgi vermeye devam ediyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol