Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

 EMEĞİNİN KARŞILIĞINI EMEK EVİ İLE ALDI

Ortaya koyduğu sosyal ve kültürel projelerle bölge belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına örnek olan Dulkadiroğlu Belediyesi, yine bölgesine örnek olan bir projeye daha imza attı. Vatandaşının yaşam standardını yükselterek bölgesine değer katan projeler üretmeye devam eden Dulkadiroğlu Belediyesi, özellikle engellilere ve kadınlara yönelik projeleriyle dikkat çekiyor.

Bu kapsamda Gazipaşa Mahallesi Çocuk Bahçesi Parkı önünde 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan ve yürüme engelli olan İsmet Ulaş isimli vatandaşı tespit eden Dulkadiroğlu Belediyesi, bu vatandaşının iş yeri sorununu 'Emek Evi' projesiyle çözüme kavuşturdu.




Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Gazipaşa Mahallesi'nde 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan yürüme engelli İsmet Ulaş için kurulan örnek Emek Evi'ni ziyaret ederek gazetecilere tanıttı.

Belediyeciliğin sadece imar ve fen işlerinden ibaret olmadığını, vatandaşların yaşam standartlarının yükselmesi adına hayatın içinde ne varsa bunları karşılamanın da görevleri arasında bulunduğunu dile getiren Başkan Okay,   sosyal sorumluluk kapsamında, engelli ve dezavantajlı gruplara yönelik  projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan engelli İsmet Ulaş'ı işini daha rahat yapa bileceği bir alana kavuşturduklarını anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü :

"Burada da bir engelli vatandaşımızın ekmek parasını kazanmak için yıllardır mesleğini icra ettiği alanı Emek Evi şeklinde organize ederek onun daha iyi standartlarda çalışmasını daha fazla gelir elde etmesini hayatını kolaylaştırmak adına çalışma yaptık. Çok şükür projemiz, toplum nezdinde çok büyük bir karşılık buldu. Özellikle engelliler ve ev hanımlarına yönelik yapılan bu çalışmalar devam edecek, amacımız birkaç yerde daha bu türden yerler inşa ederek özellikle engelli vatandaşlarımızın kazançlarını daha rahat bir ortamda sağlamalarını amaçlamaktayız."




BELEDİYELERDEN VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN PROJEYE YOĞUN İLGİ

Dulkadiroğlu Belediyesince hayata geçirilen Emek Evi Projesi'nin diğer belediyeler, sivil toplum kuruluşları ve üniversiteler tarafından yakından takip eğildiğini anlatan Başkan Okay, çalışmanın Türkiye nezdinde örnek gösterildiğini belirterek diğer şehirlerde de uygulanacağını söyledi.

Projeyi ilçenin çeşitli bölgelerinde yaygınlaştıracaklarını anlatan Başkan Okay, "Engelli vatandaşlarımızın dezavantajını ortadan kaldırarak daha rahat bir hayat sürmeleri için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmeye devam etmiş olacağız" dedi.

"EMEĞİMİN KARŞILIĞINI EMEK EVİ İLE ALDIM"

Yürüme Engelli İsmet Ulaş da 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını, ilk defa böyle bir hizmet gördüğünü söyledi. "Ben burada bir pislik ve rezaletten kurtuldum, yazın sıcaktan kışın yağmur ve soğuktan çok mağduriyet yaşıyordum" diyen Ulaş, şimdi hayatından memnun olduğunu dile getirdi.

Konuşmasına devam eden ulaş "Emeğimin karşılığını Emek Evi ile aldım. Belediye Başkanımız Necati Okay'a teşekkür ediyorum" dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol