Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

EMEĞİMİZ ÜZERİNDEN OYUN OYNANMASINA İZİN VERMEYİZ
 Milli birlik ve beraberlik olmadan emek ve ekmek mücadelesi vermenin mümkün olmadığını söyleyen Mutlu Kaya, “1 Mayıs’ın Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanması ve resmi tatil edilmesini biz sağladık. Demokrasinin bütün kurumları ile oturduğu, temel hak ve özgürlüklerin elde edildiği bir ülkede ekmek mücadelesi vermek istiyoruz. Ayrıca emek mücadelemiz üzerinden kirli oyunların oynanmasına da izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Millet iradesinin yok sayılmak ve önüne set çekilmek istendiği zamanlarda sorumluluk almaktan kaçmadıklarını hatırlatan Kaya, “27 Nisan e-muhtırasında darbelere ve darbecilere ‘dur’ dedik. Gezi olayları bahanesiyle sergilenen oyuna karşı vatandaşlarımızı sorumlu ve sağduyulu olmaya davet ettik. Şimdi, 1 Mayıs bahanesiyle yeni oyunların sahnelenmek istendiği duyumlarını alıyoruz. Daha önce demokrasiye yapılan ayak oyunlarına fırsat vermeyen milletimiz, bir kez daha bu oyunları feraseti, vatan ve millet sevgisi ile bozacaktır” dedi.

Memur-Sen’in girişim ve öncülüğünde ilk kutlamanın bütün konfederasyonların katılımıyla Taksim’de yapıldığını hatırlatan Kaya, daha sonraki kutlamaları önce Hak-İş ile birlikte Ankara’da, daha sonra ise Çanakkale’de tek başlarına Memur-Sen olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

MİLLİ BİRLİK İÇİN DİYARBAKIR’DAYIZ!

Taksim’deki kutlama ile bir tabuyu yıktıklarını, Ankara’daki kutlama ile millet iradesi ve demokrasiye vurgu yaptıklarını, Çanakkale’deki kutlamalarda ise Çanakkale Ruhu’nu önceleyen bir anlam bulunduğunu söyleyen Mutlu Kaya, bu yıl Diyarbakır’daki kutlamalarda ise çözüm sürecine destek olarak, birlik ve beraberliğe katkı sunmak istediklerini kaydetti.

Kaya, Diyarbakır’dan 77 milyonun birlik, beraberlik, kardeşlik, demokrasi, temel hak ve özgürlükler ile emek ve ekmek mücadelesini haykıracaklarını ifade etti; “Daha önceki kutlamalarımda olduğu gibi yakmadan, yıkmadan da 1 Mayıs kutlanabileceğini bir kez daha göstermek istiyoruz. Emeğimiz üzerinden oyun oynanmasına izin vermeyeceğiz. Biz, emek bayramımızı, ekmeğimizi kazanırken taşıdığımız temiz duygularla kutlayacağız” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol