banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ELBİSTAN DEVLET HASTANESİNDE PALYATİF BAKIM MERKEZİ AÇILDI
 Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Semih YANCAR 300 Yataklı Elbistan Devlet Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte daha önce fiziki yetersizlik nedeniyle açılamayan Palyatif Bakım Merkezinin hizmete açıldığını ve hasta kabulüne başladığını belirtti.

Genel Sekreter Yancar “Palyatif bakım, tıbben yapılabilecek bir şey kalmamış hastalığının son döneminde olan hastaların ve yakınlarının yaşam kalitesini yükseltmek başta ağrı olmak üzere hareket kısıtlılığı, beslenme zorlukları, iletişim kısıtlılığı gibi tüm fiziksel, psikososyal ve ruhsal ihtiyaçlarını karşılamak, hastaların son ana kadar mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmelerine destek olmak amacıyla hastalığın tedavisinden bağımsız olarak, hastanın ve yakınlarının daha rahat hayat sürmesine yönelik bakım süreçleridir” dedi.
Yancar, 10 yataklı Palyatif Bakım Merkezinin Elbistan Devlet Hastanesinde hizmete girmesi ile birlikte il genelinde 53 yatakla hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol