banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

EL SANATLARINI UNUTTURMAYACAĞIZ
 Dulkadiroğlu Bölgesinin kültürel anlamda kalkınmasını sağlayarak turizm potansiyelini artırmak amacıyla çalışma başlatan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu kapsamda kültürel değerleri yansıtan ve el sanatı icra eden iş yerleriyle ilgili ilk adımı attı.


Taşhan ve kapalı çarşı esnafıyla bir araya gelen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, burada yaptığı konuşmada özellikle el sanatı icra eden esnafın ayakta kalması ve canlandırılması için gereken çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Esnafın kendi içerisinde dernek çatısı altında toplanması önerisinde bulunan Başkan Okay, bu yolla tüm sorunların hızlı ve sağlıklı bir şekilde çözüleceğini kaydetti.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ise özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yeniden canlandırmak için çalışma başlattığını vurgulayan Başkan Okay, Belediye Meclisi kararıyla unutulmaya yüz tutmuş meslekleri ayakta tutmaya çalışan esnafın yanında olduklarının altını çizdi.

Bu işyerlerinden ruhsat ücreti alınmayacağını ifade eden Başkan Okay, bu durumunda bir belgeyle esnafa tebliğ edildiğini söyledi. Bu teşvik edici hizmetlerin devam edeceğini anlatan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Tarihimizi ve kültürümüzü yansıtan el sanatlarını korumak için önemli bir çalışma başlattık. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı ayakta tutmaya çalışan esnafımızdan ruhsat ücreti almayacağız. Bu iş yerlerimiz çırak bile bulmakta zorlanıyor. Ayakta kalmaya çalışan esnafımıza destek olmak görevimizdir. Bu zorluğu yaşayan 18 esnafımızı belirledik ve bu iş yerlerimizin ruhsat ücreti ödememesine karar verdik. Bu çalışmamız devam etmektedir. Esnafımızın diğer sorunlarıyla alakalı da çözüm bulacağız.”

Esnafın sorunlarını da dinleyen Başkan Okay, özellikle kapalı çarşının yenileme çalışmaları hakkında gelen soruları şu şekilde yanıtladı:

“Türkiye’nin en önemli tarihi çarşılarından birine sahibiz. Hem esnafımız hem de biz bu önemin farkındayız. Bu nedenle burada çok güzel bir yenileme çalışması başlatıldı. Bazı kısımlarda çalışmalar devam etmektedir. Biz bu çalışmaların takipçisiyiz. Esnafımızın sorunlarına çare bulmak için buradayız. Bizlere ilettiğiniz alanlarla ilgili de çalışmaların devam ettiğini söylemek istiyorum. Çöp, su ve diğer sorunlarla alakalı da gerekli çalışmaları hemen başlatacağız. Burası Kahramanmaraş’ımızın aynası konumundadır. Bizi yansıtan bu değerimize hak ettiği değeri de vereceğiz.”

Sohbetin ardından, Başkan Okay ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Kahveci kapalı çarşıyı gezerek esnafla hasbıhal etti.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol