banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

EKİNÖZÜ ÜNİVERSİTE İSTİYOR!
 İlçenin 21 mahallesi, 77 mezrası var. Orta, Aşağı ve Yukarı İçmeler diye tabiri edilen üç yerleşim alanı var. Bugün itibariyle ilçe merkezinin nüfusu on bini bile bulmazken, yaz sezonunda bu nüfus 35-40 bini ulaşıyor.

Başkan Nursi Çelegen ile ilçede tur atıyoruz. İçme suyu sorunu olmasa da, depo ve su şebekesinin yenilenmesi gerekiyor.

Abartılacak kadar, belediye hizmetlerini aksatacak ölçüde bir borcu yok. Binbir derde deva şifalı su nedeniyle ilçeye gelen yerli misafirlerin bıraktıkları, ilçenin yegâne gelir kaynağı.

İlçe sınırları içerisinde sıcak suyun olduğu söyleniyor, Başkan’ın niyeti, MTA’dan bir ekip getirtip, inceleme yaptırmak. Sıcak suyun çıkması demek, ilçenin kaderinin ve çehresinin değişmesi demek.

DEĞİŞİM-DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ!

Başkan inançlı, kararlı. Her fırsatta ilçenin değişime ve dönüşüme ihtiyacı olduğunu tekrarlarken, büyük düşünüyor, ilçeye bir iki yıllık üniversite istiyor. Tabi bu halkın da talebi. Binası hazır. Başkan Çelegen, “İddia ediyorum, 2015 genel seçimlerinde Ekinözü’ndü oy patlaması yaşanacak, AK Partiyi de Türkiye’de birinci yapacağım.” Yani illa ki üniversite diyor.

Bunu derken, iddiasını ileri sürerken, çok sevdiği, saydığı Gurup Başkanvekili Mahir Ünal başta olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç ve İl Başkanı Metin Doğan’la birlikte hareket etmenin mutluluğunu dile getiriyor, onlardan destek bekliyor. Özellikle Elbistan-Belen yolunun yapımı için talebini yineliyor. Hatta mesele Ulaştırma Bakanına kadar sirayet etmiş, yapılması gündemde…

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN

YAPACAĞI ÇOK AMAÇLI PARK

Yapacaklarının, hedeflerinin ardı arakası kesilmiyor. Başkan Çelegen, bir düğün ve toplantı salonu yapmayı planlıyor. Teknik ve sosyal belediyecilik yanında,  sportif etkinlikleri ihmal etmemiş, Ekinözü Belediyespor’u da kurmuş. Gençlik Merkezi de istiyor ilçeye. Yine büyükşehir Belediyesinden taziye evi isterken, sosyal aktiviteye katkı sağlamak adına, Orta ve Yukarı İçmeler arasında kalan yaklaşık 6 dönümlük bir alana, Büyükşehir belediyesi tarafından yapılması düşünülen çok amaçlı park alanı için şimdiden büyük heyecan duymaya başlamış bile.

SULAMA SUYU SIKINTISI HAD SAFHADA

Tabi ilçede herşey güllük gülistanlık değil. İhtiyaçlar, taleplere kadar bazı eksiklikler de var. Bir kere, ilçenin şehirle irtibatı yok. Maraş’tan bir vatandaş, ilçeye gitmek istese, gidemiyor. Ancak özel aracı olanların gidebildiği göz önüne alınırsa, bu büyük bir handikap. Sulama suyu sıkıntısı had safhada. Kalealtı Sulama Birliği ile yaşanan sorun sebebiyle, Ekinözü ilçesindeki tarlaların sulanamaması,  çiftçiyi zora sokmuş. Yani Birliğin mevcut suyundan istifade edemiyorlar. Tarımsal girdilerden vatandaşın yaranamaması, haliyle üretimi de etkiliyor.

İLÇEDE BİR ÇALIŞTAY OLSA…

Seçimden sonra elini taşın altına koyan Başkan Çelegen, ihtiyaçlarını, taleplerini dosya halinde, Turizm Bakanlığına ve Gurup Bakanvekili Mahir Ünal’a takdim edecek. Öte yandan, siyasiler ve yerel yöneticilerle uyum içinde çalışmaktan duyduğu mutluluğu da anlatırken, her konuda değişim dönüşümü hayata geçireceğini belirtmeden geçemiyor.

En önemlisi, Ekinözü ilçesi için 10 yıllık bir kalkınma programı hazırlığı içinde. Yine başta Mahir Ünal ve diğer siyasilerin, büyükşehirin desteğini bekliyor. Son olarak, bölgeye can verecek bir çalıştayın Ekinözü’nde gerçekleşmesinin en büyük hayali, arzusu olduğunu anlatırken, inancını, kararlılığını ortaya koyuyor.

 

 

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol