banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

EJDER ORUÇ;KAMU  SEN  BİZİM EVİMİZ
 Kamu Sen Kahramanmaraş İl Temsilcisi Adem Demir ve Kamu Sen’e Bağlı Sendika başkanlarının da hazır bulunduğu ziyarette Ejder Oruç, ülke siyasetinden bahsedip, bazı konuların altını önemle çizdi.

Oruç, burada yaptığı konuşmasında, yaşanan terör olaylarına ve dış politikaya değinerek: “Ülkemize sıkıntı yaşatan ve Güneydoğu’muzu yaşanmaz kılan, PKK terör örgütü Irak’ta kurduğu bölgeye ilave olarak, direk bizim elimizle, Suriye’de de bir bölge oluşturdu. Kobani olayları bahane edilerek ayaklanan örgüt mensupları – sempatizanları Türkiye’nin Kobani olaylarına bir fiil müdahale etmesin istedi. Baskılara dayanamayan hükümet, Kobani’ye müdahale etmek zorunda kaldı.

Kendi elimizle Kobani’de kanton bir bölge oluşturduk. Aynı örgütün ülkemizin Güneydoğu’sundan pay beklediği hepimizin tarafından bilinmektedir. Yaşanan Cizre olaylarında devletin sokaklara müdahale edememesi, Diyarbakır’da asılan bayraklar, kurulan mahkemeler, “PKK asayiş” yazılı levha önünde araçların durdurulup, adeta devletin emniyet güçleriymiş gibi vatandaştan kimlik sorması, hükümetin Güneydoğu’daki zafiyetinin en büyük göstergesidir” dedi.

Oruç, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Davutoğlu, ülkenin Muhalefet Liderine seslenerek; ‘Siz Tunceli’ye gidemezsiniz bile’ demesi, aslında her bir vatandaşının güvenliğini sağlamakla yükümlü olan bir başbakanın; ’Ben çaresizim, bölgenin güvenliğini sağlamaktan acizim. Orada hükmü PKK belirler. Kendine ve teşkilatına güveniyorsan Tunceli’ye git’ demek değil miydi?”

Oruç, iktidarın izlediği dış politikaya da değinerek; “Adını ‘Değerli yalnızlık’ koydukları dış politikalar nedeni ile düne kadar tek düşmanımız Yunanistan iken bu gün Suriye, Mısır, Libya başta olmak üzere tüm Arap coğrafyasıyla ilişkilerimiz durma noktasına gelmiş, Libya’da vatandaşlarımız sınır dışı edilmiş ve bu coğrafyayla ticari ilişkilerimiz sonlanmıştır. Rusya’nın içinde bulunduğu kriz ortamı, İtalya’nın yaşadığı zor günlerde olayların tuzu biberi olmuş, Türkiye’deki tekstil piyasası durma noktasına gelmiştir. Gaziantep Sanayisi ve Kahramanmaraş Kumaş Sanayisi bu olaylardan etkilenerek zor günler yaşamaktadır” diye konuştu.

Bütün bu yaşananlardan dolayı korku politikası sürdürmek istemediğini söyleyen Ejder Oruç; “Yaşanan olumsuzlukları siz değerli sendika Başkanları ve Üyelerimizin, komşusuna, arkadaşlarına kendi meslek gruplarına mutlaka aktarması gerekmektedir. Halkla iç içe olmalı halkla kucaklaşmaktan vazgeçmemeliyiz. Her kesimin derdiyle dertlenmeli, neşesiyle bütünleşmeliyiz.

Ülkemizin içinde bulunduğu şu zor günlerde, ülkemin ve halkımızın kurtuluşu MHP’dedir. Biz parti olarak, iktidara geldiğimizde hiçbir ülkenin iç işlerine müdahil olmayacağız. Komşularımızla iyi geçineceğiz.

Yapısı tam bir mozaik olan ülkemin her ferdini mutlaka kucaklayacağız.

Sanayimizin ve ticaretimizin büyüyüp gelişmesi için Ankara’da el kaldıran değil, yaşananlara müdahil olan bir vekil olacağım.

Özellikle kentimde yaşanan her türlü sorunu, her türlü gereksinimi mutlaka meclise taşıyacağım.

Biz yola ‘Sözümüz Söz’ diye çıktık. Aday adaylığı açıklamamızda söz veriyoruz dedik. Er kişi sözünde durur dedik. Ben şimdi burada, sizlerin arasında bir kez daha söz veriyorum, attığım her adımda, milletin birliğini, vatanın bekasını, Kahramanmaraşlının mutluluğunu mutlaka her şeyin üstünde tutacağım.

Sizler aracılığıyla bir kez daha söz veriyorum; gerek yazılı basında, gerekse de sosyal medyada söylediğim, paylaştığım her bir cümlenin arkasındayım ve hepinize söz verip te yerine getirmediğim her bir cümle için hesap sorma hakkını veriyorum. Size şehrim ve ülkem için yapmam gerektiği halde yapmadığım her şey için beni uyarmanız konusunda vebal atıyorum.

Sözüm söz! Halkım, bayrağım ve vatanım her şeyin üstünde olacak” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ziyaretten duyulan memnuniyeti dile getiren Kamu Sen İl Temsilcisi Adem Demir, Ejder Oruç’a teşekkür ederek başarılar diledi ve “Verdiğiniz sözlerin takipçisi olacağız. Sizin gibi dolu insanların bizleri mecliste temsil etmesi ve sesimiz olması bizim büyük isteğimizdir” dedi.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol