banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

EHL-İ BEYT ÂŞIKLARI KSÜ’DE BULUŞTU

Üniversitemiz öğrencilerinden Somalili Mahmut Muhammet tarafından okunan kuran tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci yaptı. Hz. Peygamberimizin emanetine toplumun birlik ve beraberliğine zemin hazırlayan bir anlayışla yaklaşmalıyız diyen Rektör Deveci “Ehl-i Beyt yaklaşımlarımız toplumun ayrışmasına yol açmamalıdır” diye konuştu.


Bu ayrıştırıcı yaklaşımın bu gün Müslüman coğrafyasında yaşanan hüzünlerin kaynağı olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci “Müslümanların izzet ve onuru bugün bizzat kendileri eliyle yok oluyor. Etrafımızdaki hüzünleri ve acıları yaşamamak için Hz. Peygamberimizin torunlarının uğruna can verdiği adalet ve merhameti doğru anlamalıyız” dedi.

Müslümanların kardeş olduğunu görerek kardeşlerimize gönüllerimizi açmalıyız diyen Rektör Deveci “Kısır çekişmelerin ve anlayışların içerisinde olmamalıyız. Tarih boyunca mazlumların umudu olmuş aziz milletimizi bölmeye, aramıza tefrika sokmaya, fesadı körüklemeye çalışan şer odaklarını bertaraf etmeliyiz” diye konuştu.

KSÜ Kültür ve Medeniyet Topluluğu Danışmanı Öğr. Gör. İsmail Göktürk de bir selamlama konuşması yaparak “Bize bu ortamı hazırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş Deveci’ye teşekkür ediyoruz. Yeniden köklerimize medeniyetimize dönmemize vesile olacak bu konferansın faydalı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Semerkand Dergisi yazarı Ali Yurtseven “Ehl-i Beyt” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Ehl-i Beyt’in Müslümanlar için örnek olduğunu hatırlatan Yurtseven, “Ehl-i Beyt sevgisi insanı feyz ve berekete götürür” diye konuştu. Müslüman âleminin içinde olduğu ortamı değerlendiren Yurtseven “Fitne ortamından ruhen ve fikren uzak olarak vatani görevlerimizi yerine getirerek şerleri hayırlara çevirebiliriz” dedi.

PROGRAM TASAVVUF MUSİKİSİ DİNLETİSİ VE AŞURE İKRAMIYLA SON BULDU.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol