Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

 ECZANELER DEPOLARA BORÇLU
 Son günlerde, Türkiye genelinde, gerek ilaç fiyatlarının yanında, gerekse ilaçta kâr marjının düşük olması sebebiyle 4 bin eczane kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, acaba Kahramanmaraş’ta durum neydi, gerçekten eczaneler zor durumda mıydı?

Eczacılar Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu’na sorduk, o da bize cevap verdi.

İşte Başkan Hüdayioğlu’nun söylediklerinden bazıları:

 

Bir kere, eczanelerin büyük kısmı, kendi öz sermayelerini kaybettiler. Çünkü eczanesindeki ilaçlar deponun ve depoya borçlu çalışıyorlar.

 

Kapatmak isteyen çok. Ancak kapatamıyorlar. Bunun için dahi büyük sermaye lazım. Eczanedeki ilaçlar kendisinin değil ki.

 

Son dönemde, son iki sene içinde, 34 eczanemiz yer değiştirmek zorunda kaldı.

 

2-3 eczanemiz kapandı, halen de 5-6 arkadaşımız devretmek istiyor, ancak yukarıda saydığım sebeplerden ötürü bu mümkün olmuyor. Kaldı ki bu arkadaşların eczanelerini devretmek için bizlere de müracaatları oldu.

 

Çok zor günler geçiriyoruz. Maliyetler çok yükseldi. İlaç fiyatlarının düşüklüğü yanında, kâr marjı da düşünce, arkadaşlarımız sıkıntı çekmeye başladılar.

 

Kent merkezinde toplam 143 eczane mevcut iken, geçen yıl 1 eczane açılırken (bir beldede) bu yıl içinde açılan eczane yok.


 






Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol